Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Σοκ στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί χτύπησαν και ψέκασαν με σπρέϊ πιπεριού 15χρονη γιατί αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο (Photos -Video)


Φαίνεται πως η αστυνομική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πως κάθε αστυνομικός μπορεί...
να αποφασίζει μόνος του πώς να αποδώσει «δικαιοσύνη» για τις πράξεις που εκείνος θεωρεί «παραβατικές».

Μετά τις πρόσφατες δολοφονίες αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά, ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες έχει προκαλέσει ακόμα περισσότερο την οργή της αμερικανική κοινωνίας απέναντι στα όργανα της τάξης καθώς και στις εντολές που εκείνα λαμβάνουν.


Το βίντεο παρουσιάζει μια 15χρονη μαθήτρια να ουρλιάζει κατά τη διάρκεια της σύλληψής της από αστυνομικούς, να την χτυπάνε σε έναν τοίχο και στη συνέχεια να τη ψεκάζουν με σπρέϊ πιπεριού.



Το περιστατικό συνέβη στο Μέριλαντ και το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα δικαιολόγησε τη βία κατά τις 15χρονης λέγοντας πως «η 15χρονη δεν αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε με το ποδήλατό της».


Η 15χρονη δέχθηκε επίθεση από τους αστυνομικούς, οι οποίοι την χτύπησαν στον τοίχο και της πέρασαν χειροπέδες. Μάλιστα κάποια στιγμή μέσα στο βίντεο ακούγεται η κοπέλα να λέει «δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Την κοπέλα την μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα όπου την κατηγόρησαν για επίθεση, παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και κατοχή μαριχουάνας. Στη συνέχεια την πήγαν στο νοσοκομείο.

Η δικηγόρος της κοπέλας με ανάρτηση στο Facebook εξήγησε πως η πελάτης της δέχθηκε επίθεση από τους αστυνομικούς, εξηγώντας τα πραγματικά περιστατικά.

Από την πλευρά του ο διοικητής του τμήματος δικαιολόγησε την πράξη των συναδέλφων του λέγοντας πως η «κοπέλα προέβαλε αντίσταση και δεν συνεργάστηκε με την αστυνομία»



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs