Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο - Ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου η δίκη


Στις 20 Οκτωβρίου 2016 θα ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων η δίκη για τις ευθύνες της...
διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, για τις οποίες έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία από αυτή που αφορά στο θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας, αλλά και ο πρώην υπουργός και ο βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην απαγγελία των κατηγοριών, ανέφερε για τη διεύθυνση ότι «δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα, καθώς και δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών μαθητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του εξαφανισθέντος Βαγγέλη Γιακουμάκη όσο και σε βάρος άλλων μαθητών, από κανένα όργανο της Σχολής».

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για παρέμβαση στη διεύθυνση της Σχολής, προκειμένου να μην τιμωρηθεί πειθαρχικά φοιτητής από την Κρήτη που προξένησε φθορές.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σταλεί οι πρώτες κλήσεις στους μάρτυρες για τις 20 Οκτωβρίου. Το «παρών» θα δώσουν –μεταξύ άλλων- οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) «Δήμητρα», στον οποίο υπάγεται η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

.


Αδιευκρίνιστο παραμένει το κατά πόσο θα παραστούν στη δίκη εκπρόσωποι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως πολιτική αγωγή για να υπερασπιστούν την πλευρά του ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα» και κατ’ επέκταση του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, μέχρι στιγμής δεν έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες από την πλευρά του υπουργείου, γεγονός ασυνήθιστο για μία τόσο μεγάλη υπόθεση.

Με πολύ αργούς ρυθμούς κινούνται και οι πειθαρχικές διαδικασίες για τον διευθυντή και της υπεύθυνη της Εστίας, αν και σε αυτή την περίπτωση ο νόμος ορίζει ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δικαίωμα να αναμένει την ετυμηγορία του δικαστηρίου και στη συνέχεια να ολοκληρώσει τον πειθαρχικό έλεγχο.

Google+ Followers