Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Θέλετε να δειπνήσετε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας; - Με 3.750 ευρώ μπορείτε!


Η απόφαση του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας να διοργανώσει δείπνο με την πρόεδρο του και πρωθυπουργό της χώρας, Τερέζα Μέι, με...
αντίτιμο που αγγίζει τις 4 χιλιάδες ευρώ, επικρίθηκε έντονα από μερίδα του βρετανικού τύπου.

Η Τερέζα Μέι, αλλά και ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης της, πρόκειται να παρακαθίσουν σε δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος της Βρετανίας τον ερχόμενο Οκτώβριο, με τιμή συμμετοχής τα 3.750 ευρώ (3.150 βρετανικές λίρες).

Συνδαιτυμόνες της πρωθυπουργού αναμένεται να είναι ισχυροί επιχειρηματίες και λομπίστες της χώρας, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια προνομιακή πρόσβαση στην πολιτική ηγεσία της χώρας και μια μοναδική ευκαιρία για συνομιλία με την βρετανίδα πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος, κατά τη διάρκεια του δείπνου η πρωθυπουργός πρόκειται να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα δεχθεί από τους συμμετέχοντες, ενώ εκείνοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί της.

«Το χρήμα δεν πρέπει να είναι παράγοντας πρόσβασης» και «το δημόσιο συμφέρον δεν διατίθεται προς πώληση» έγραψε ενδεικτικά ο «Guardian» και πρόσθεσε με το γνωστό βρετανικό φλέγμα, «υποθέτουμε ότι η τιμή αυτή δεν αντιστοιχεί μόνο στην αξία του φαγητού που θα καταναλωθεί».





Προηγούμενη απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε διοργανώσει την «Ημέρα Επιχειρήσεων» με αντίτιμο που έφτανε τις 1.000 βρετανικές λίρες, άνοιξε σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές τον δρόμο για τέτοιες εκδηλώσεις που θεωρούνται ξένες προς τα πολιτικά ήθη της Γηραιάς Αλβιώνας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs