Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ρωσία: Φυλάκιση έως και 5 χρόνια σε νεαρό που έπαιζε Pokemon σε εκκλησία


Mπλόγκερ από τη Ρωσία κινδυνεύει να αντιμετωπίσει ακόμη και ποινή πέντε ετών φυλάκισης μετά τη δημοσίευση βίντεο με ...
τον ίδιο να παίζει Pokemon Go μέσα σε μια εκκλησία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror, ο Ruslan Sokolovsky καταδικάστηκε μετά τη σύλληψή του σε δύο μήνες φυλάκισης και αντιμετωπίζει περαιτέρω ποινή υπό τους αυστηρούς νόμους περί βλασφημίας που ισχύουν στη χώρα. Ο άνδρας συνελήφθη το Σάββατο με μια κατηγορία η οποία σχετίζεται με τη θρησκεία και στοιχειοθετείται ως ποινική πράξη από το 2013. Ο νόμος ποινικοποιεί ουσιαστικά τις ενέργειες που προσβάλλουν τα συναισθήματα των πιστών και θεωρείται από ακτιβιστές ως μια μια σημαντική παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης στη Ρωσία.


O Sokolovsky αποφάσισε σκόπιμα να παίξει Pokemon σε μια εκκλησία όταν ένα κανάλι της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης προειδοποίησε τους πολίτες να μην παίζουν το παιχνίδι σε θρησκευτικούς χώρους ή κοντά στα σύνορα του κράτους. Εάν τελικά καταδικαστεί στο πλαίσιο του «νόμου περί βλασφημίας» θα μπορούσε να αντιμετωπίσει φυλάκισης ακόμη και πέντε ετών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία ανέφερε: «Ακόμα και αν η συμπεριφορά του Sokolovsky μπορεί να θεωρηθεί ως έλλειψη σεβασμού από ορισμένους, τα κράτη δεν θα πρέπει να φυλακίζουν τους ανθρώπους απλά για προσβολή των θρησκευτικών ευαισθησιών». Αυτό το περιστατικό έρχεται μετά από ένα στις ΗΠΑ όταν παίκτες του Pokemon Go παρακάλεσαν την αστυνομία να τους αφήσει να μπουν στη φυλακή για να πιάσουν τους χαρακτήρες που κρύβονταν εκεί.




Παρά το γεγονός ότι η φρενίτιδα για το παιχνίδι έχει περιοριστεί, ωστόσο δεν λείπουν τα παράξενα περιστατικά όπως αυτό ενώ σε όλο αυτό το διάστημα έχουν σημειωθεί και διάφορα ατυχήματα σε πολλές χώρες του κόσμου με τις αρχές να εφιστούν την προσοχή στους παίκτες.



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs