Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Ανείπωτη Κτηνωδία: Μητέρα Κακοποίησε Βάναυσα τον 7χρονο Γιο της. Το ΠΙΟ σοκαριστικό της υπόθεσης όμως είναι….


Μια μητέρα, η οποία χτύπησε τον 7χρονο για της με μια κρεμάστρα, ισχυρίζεται ότι η νομοθεσία...
για τις θρησκευτικές αντιρρήσεις στην Indiana της δίνει το δικαίωμα να πειθαρχεί τα παιδιά της – όπως επιθυμεί – αρκεί να γίνεται σύμφωνα με τις ευαγγελικές πεποιθήσεις της.

Η 30χρονη Kihn Par Thaing από το Indianapolis συνελήφθη τον Φεβρουάριο για κακοποίηση και εγκατάλειψη, όταν μία δασκάλα ανακάλυψε τραύματα στον 7χρονο γιο της. Η Thaing κατηγορείται ότι χτύπησε τον γιο της με κρεμάστρα και του προκάλεσε 36 μελανιές και κοκκινίλες.

Ο δικηγόρος της, Greg Bowes, επιχειρηματολόγησε στο δικαστήριο με έγγραφα τα οποία κατέθεσε στις 29 Ιουλίου ότι το κράτος δεν θα έπρεπε να επεμβαίνει στο δικαίωμα της Thaing να μεγαλώσει τα παιδιά της όπως εκείνη θεωρεί σωστό.

Σύμφωνα με σχετική νομοθεσία της Indiana, ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι είχε το δικαίωμα να πειθαρχήσει τα παιδιά της σύμφωνα με τα πιστεύω της.




Τα έγγραφα του δικαστηρίου χρησιμοποιούν παραπομπές από την Αγία Γραφή και λένε ότι ένας γονιός που “λυπάται την ράβδο, κακομαθαίνει το παιδί”. Ο δικαστής Matt Savage είπε στις 5 Αυγούστου ότι ο ξυλοδαρμός του παιδιού είναι πέρα από τις θρησκευτικές οδηγίες και ότι το ενδιαφέρον της Indiana να αποτρέψει την παιδική κακοποίηση ξεπερνά την προστασία της θρησκείας στους νόμους.

Η νομοθεσία αυτή της Indiana, η οποία υπογράφηκε από τον ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Mike Pence (ο οποίος κατεβαίνει στις εκλογές με τον Trump) πέρσι, απαγορεύει από τις κυβερνητικές υπηρεσίες να εμποδίζουν τις θρησκευτικές ελευθερίες εκτός και αν έρχονται σε αντιπαράθεση με τα ενδιαφέροντα της κυβέρνησης.

Ωστόσο, η νομοθεσία δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένα για τους γονείς και το θέσπισμα δεν έχει ελεγχθεί αρκετά στο δικαστήριο. O Bowes επίσης κάνει παραπομπή σε μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Indiana το 2008 η οποία επιβεβαιώνει το δικαίωμα ενός γονιού να πειθαρχεί τα παιδιά του με τρόπους που εκείνος θεωρεί σωστούς, ακόμα κι αν οι άλλοι το θεωρούν υπερβολικό.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, η Thaing μπήκε μέσα στο δωμάτιο και βρήκε τον γιο της και την 3χρονη κόρη της να δείχνουν ο ένας στον άλλο τα γεννητικά τους όργανα. Χτύπησε και τα δύο παιδιά με μια κρεμάστρα, το 7χρονο πιο σοβαρά και τους είπε να προσευχηθούν για συγχώρεση.

Οι υπηρεσίες πρόνοιας πήραν τα παιδιά υπό την προστασία τους τον Φεβρουάριο, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο το που βρίσκονται τώρα. Ο δικηγόρος και μια εκπρόσωπος του δικαστηρίου είπαν ότι δεν μπορούσαν να σχολιάσουν για το θέμα των παιδιών.

Η Thaing, η οποία αναμένεται να δικαστεί στις 19 Οκτωβρίου, είναι πρόσφυγας από την Μυανμάρ, γνωστή και ως Βιρμανία, και της δόθηκε πολιτικά άσυλο στις ΗΠΑ. Ανέφερε τις πολιτιστικές διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες προς υπεράσπιση της.

Η Elaisa Vahnie, διευθύντρια του Ινστιτούτου της Αμερικανικής Κοινότητας Βιρμανών στην Indiana, είπε ότι αυτό που φαίνεται σαν έγκλημα στην Indiana μπορεί να θεωρείται τυπική συμπεριφορά γονέα στην Μυανμάρ. “Μερικές φορές χρησιμοποιούν ένα ξύλο για να τα πειθαρχήσουν (στην Μυανμάρ). Είναι πολύ συνηθισμένο”, είπε.

Εσείς τι πιστεύετε; Θα έπρεπε ο κάθε γονιός να κάνει ότι θέλει με το παιδί του;
Πηγή:taz.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs