Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Όχι είπε η εισαγγελέας στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου - «Η βλάβη που θα υποστεί το παιδί του δεν θα είναι ανεπανόρθωτη»


«Όχι» είπε η εισαγγελέας στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης της 20ετούς ποινής που έχει υποβάλλει ο Άκη Τσοχατζόπουλος ο οποίος...
δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να απορρίψουν την αίτηση του κατηγορούμενου πρώην υπουργού αφού θεωρεί πως είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων αλλά και ύποπτος φυγής. Όπως επεσήμανε υπάρχει κίνδυνος , αν βρεθεί εκτός φυλακής, να τελέσει νέες πράξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η εισαγγελέας στην πρόταση της αντέκρουσε όλα τα επιχειρήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος για δεύτερη φορά ζητεί την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους ή ακόμη και βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας που ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε στην αίτησή του η εισαγγελέας υπογράμμισε πως μπορεί ο κατηγορούμενος να αντιμετωπίζει θέματα που επιτείνονται στο περιβάλλον της φυλακής, «πλην όμως η βλάβη της υγείας του δεν είναι τέτοια που να μην μπορεί να ανατραπεί».

Η σχέση του Άκη Τσοχατζόπουλου με τον γιό του ήταν ένας ακόμη λόγους που ζήτησε να βγει από τη φυλακή με την εισαγγελέα, ωστόσο, να απαντά πως το παιδί «σίγουρα μεγαλώνει χωρίς την παρουσία του πατέρα» αλλά «έχει τη φροντίδα της μητέρας του και των παππούδων του» και «η βλάβη που θα υποστεί δεν θα είναι ανεπανόρθωτη».
«Όχι» και στο βραχικολάκι είπε η εισαγγελική λειτουργός τονίζοντας πως ο πρώην υπουργός δεν εμπίπτει στις διατάξεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Αλλά και σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα ζητούσε απόρριψη «διότι ο αιτών θα μπορούσε με άλλα μέσα επικοινωνίας να οργανώσει τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων».

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, επικαλέστηκαν ιατρική γνωμάτευση σύμφωνα με οποία η ζωή του Τσοχατζόπουλου κινδυνεύει υπογραμμίζοντας πως δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. «Ποια είναι τα άλλα εγκλήματα που θα διαπράξει ο κ. Τσοχατζόπουλος αν βρεθεί εκτός φυλακής; δεν μας το λέτε όμως...Υπονοείτε ότι έχει εκατομμύρια στην αυλή του; Μας λέτε ότι αν βγει ο Τσοχατζόπουλος θα πάει στο χωράφι του να βρει τα θαμμένα χρήματα να τα πάρει και να αρχίσει να ξεπλένει» ανέφερε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού και προσέθεσε: «Ή θα μας πείτε καθαρά ότι πιστεύετε πως αυτός ο άνθρωπος έχει λεφτά και θα τα ξεπλύνει ή μην επικαλεστείτε κάτι τέτοιο ξανά. Είναι 78 ετών....»(…) «Δεν έχει την ιδιότητα του υπουργού πλέον, δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει χρήματα από δωροδοκία ....είναι 77 ετών» είπαν μεταξύ άλλων.

Οι συνήγοροι επανέλαβαν πως έχουν στη διάθεση τους ιατρική βεβαίωση που μιλάει «για αποφλοίωση του εγκεφάλου, πάθηση που οδηγεί τον άνθρωπο να έχει απώλεια στην καθημερινότητα του».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Google+ Followers

Συνεργαζόμενα Blogs