Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Αλλάζουν το ποδόσφαιρο: Δείτε τι ενδεχόμενο εξετάζουν οι κορυφαίοι προπονητές της Ευρώπης


Υπαρκτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως...
προέκυψε κατά την διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των κορυφαίων προπονητών της «γηραιάς ηπείρου», που διεξήχθη στην Νιόν. Παρόντες μεταξύ άλλων, στην εν λόγω συνάντηση, ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Ράφα Μπενίτεθ, ο Κάρλο Αντσελότι, ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο Αρσέν Βενγκέρ, ο Λουϊς Ενρίκε και ο Ουνάϊ Εμερι, καθώς και ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Ειδικότερα, οι καλύτεροι προπονητές της Ευρώπης, εξετάζουν σοβαρά και θέτουν πλέον ανοικτά το ζήτημα να καταργηθεί η παράταση, μετά το τέλος ενός αγώνα που στα 90 λεπτά δεν έχει αναδειχθεί νικητής. Χαρακτηριστικότερη όλων, είναι η τοποθέτηση του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος φέρει τον τίτλο του πρεσβευτή προπονητικής της UEFA : «Δεν μου αρέσει να βλέπω παίκτες να περπατούν στο γήπεδο προκειμένου να περάσει ο χρόνος. Οφείλουμε να προστατεύσουμε το παιχνίδι. Πάντοτε είχα την αίσθηση κατά την διάρκεια της παράτασης ότι ο νικητής θα κριθεί στα πέναλτι. Είδαμε όλοι τι έγινε στον τελικό του Champions League»...

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής προπονητικής της UEFA, Ιοαν Λουπέσκου, πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι παίκτες δίνουν πολλούς αγώνες. Κάποιοι προπονητές επιθυμούν μετά το τέλος ισόπαλου αγώνα, ο νικητής να κρίνεται απ΄ευθείας μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, κάποιοι άλλοι θεωρούν πως οι πιό αδύναμες ομάδες μπορούν να αμυνθούν περισσότερο».




Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πρόσφατο EURO της Γαλλίας, μόλις στο 31% των αγώνων επικράτησαν οι ομάδες που είχαν κατοχή μπάλας, ενώ στους 11 από τους 15 αγώνες νοκ-άουτ, νικήτρια ήταν η ομάδα με την λιγότερη κατοχή. Επιπλέον, παρατηρήθηκε μείωση της παραγωγικότητας από τις αντεπιθέσεις, το 30% των τερμάτων προήλθε από «στημένες μπάλες» και το 18% από αναπληρωματικούς.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs