Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Κίνα και ΗΠΑ επικύρωσαν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα


Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι επικυρώνουν την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα που ...
συνήφθη στις 12 Δεκεμβρίου στο Παρίσι στο τέλος της 21ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP21).

Οι πρόεδροι των δύο χωρών, Μπαράκ Ομπάμα και Σι Τζινπίνγκ, συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στο Χανγκτσόου και υπέβαλαν από κοινού το σχέδιό τους για την ένταξή τους στη συμφωνία στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν.

Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα θα μπορούσε να θεωρηθεί από τις επόμενες γενιές ως «η στιγμή που αποφασίσαμε επιτέλους να σώσουμε τον πλανήτη μας», τόνισε ο Ομπάμα. Ο Μπαν, από την πλευρά του, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συμφωνία θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τα τέλη του έτους: «Δώσατε μια ισχυρή ώθηση για την εφαρμογή της. Αισιοδοξώ ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πριν από το τέλος του χρόνου», είπε, απευθυνόμενος στους δύο προέδρους.




Η συμφωνία του Παρισιού υπογράφηκε από 180 χώρες όμως η καθεμιά από αυτές θα πρέπει να την επικυρώσει στη συνέχεια ξεχωριστά. Για να εφαρμοστεί απαιτείται η επικύρωση από τουλάχιστον 55 χώρες οι οποίες ευθύνονται συνολικά για το 55% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μέχρι σήμερα την έχουν επικυρώσει μόνο 24, κυρίως μικρά νησιωτικά κράτη που όλα μαζί ευθύνονται για το 1,08% των εκπομπών αυτών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs