Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Εκνευρισμένος ο Πούτιν με Κιμ Γιόνγκ Ουν


Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν εξακολουθεί να ενισχύει τις δυνάμεις του στη θάλασσα παρά τις αυστηρές συστάσεις του Ρώσου προέδρου για ...
αυτοπεριορισμό της Βόρειας Κορέας. Ο Πούτιν έχει ζητήσει από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά όμως δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση, με συνέπεια το Κρεμλίνο να μην κρύβει τον εκνευρισμό του και να έχει ξεκινήσει μια διαφορετική, πιο επιθετική, πολιτική απέναντι στον Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει προτείνει μια προσπάθεια αποφυγής εντάσεων. Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει τον Κιμ ότι θα πρέπει να υπακούσει στις οδηγίες των Ηνωμένων Εθνών περιορίζοντας την στρατιωτική του δύναμη, αίτημα που έχει απορριφθεί από την Πιονγιανγκ.

Νέα δημοσιεύματα από τον βρετανικό Τύπου θέλουν τον Κιμ Γιουνγκ Ουν να έχει ρίξει τεράστια κονδύλια στις ναυτικές του επιχειρήσεις. Τα ίδια δημοσιεύματα θέλουν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, να προετοιμάζει με αυτές του τις κινήσεις μια επίθεση στη Νότια Κορέα.

Εικόνες από δορυφόρους σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποδεικνύουν ότι η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση της μεγαλύτερης βάσης της, Μουντσόν, στην Γουονσάν.




Τα σχετικά δημοσιεύματα φέρονται να έχουν σημάνει “συναγερμό” στη Νότια Κορέα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Από την πλευρά του ο Βλάντιμιρ Πούτιν επιμένει ότι δεν θα είναι παραγωγική οποιαδήποτε αύξηση της έντασης με την Βόρεια Κορέα.

Ο Ρώσος ηγέτης, μίλησε για τους φόβους του και προειδοποίησε τους ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας σε επιχειρηματικό φόρουμ στο οποίο συμμετείχε. “Νομίζω ότι οποιαδήποτε δράση που θα προκαλούσε αύξηση της έντασης θα είναι αντι-παραγωγική”. Από την πλευρά του ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος κάλεσε τους Ρώσους και άλλους ηγέτες να πρωτοστατήσουν στην πίεση προς τη Βόρεια Κορέα να καταστρέψει τα πυρηνικά της όπλα

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs