Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η Οξφόρδη το κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο - Στη λίστα έξι ελληνικά πανεπιστήμια


Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αξιολογήθηκε ως το κορυφαίο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα του κόσμου, σύμφωνα με την ...
Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων (World University Rankings) του εκπαιδευτικού ένθετου Times Higher Education της βρετανικής εφημερίδας The Times για το 2016-2017.

Στην πρώτη δεκάδα ακολουθούν, μετά την Οξφόρδη, τα εξής: Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ, Κέιμπριτζ στη Βρετανία, Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, Πρίνστον στις ΗΠΑ, Αυτοκρατορικό Κολέγιο Λονδίνου, ΕΤΗ Ζυρίχης και τη 10η θέση μοιράζονται το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Στο συγκεκριμένο κατάλογο κυριαρχούν τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια από χώρες της Ασίας.

Στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου περιλαμβάνονται και έξι ελληνικά ανώτατα ιδρύματα. 
Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης βρίσκεται στις θέσεις 301-350, 

στις θέσεις 401-500 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, 

στις θέσεις 501-600 κατατάσσονται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 

ενώ στις θέσεις 601-800 είναι το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Η Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων από το Times Higher Education που περιλαμβάνει 980 πανεπιστήμια, γίνεται με μια σειρά από κριτήρια μεταξύ των οποίων η διδασκαλία, η έρευνα και η διεθνή εικόνα.

Google+ Followers