Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ντόπινγκ... εις τριπλούν για τη Δεβετζή - Η ΕΟΕ το γνώριζε από το καλοκαίρι


Σε νέες δυσάρεστες περιπέτειες φαίνεται πώς μπαίνει η Πηγή Δεβετζή, η οποία μπορεί να έχει...
εγκαταλείψει την ενεργό δράση, ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», θα χάσει το Ολυμπιακό χάλκινο μετάλλιο του Πεκίνου, λόγω ντόπινγκ!

Η Ελληνίδα τριπλουνίστρια είχε χάσει το μετάλλιο του 2007 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα, λόγω εμπλοκής της σε υπόθεση ντόπινγκ και τώρα φέρεται να βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία και στους Αγώνες του 2008!

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε αποθηκεύσει τα τότε δείγματα όλων των αθλητών και τα τελευταία χρόνια μέσω τη νέας τεχνολογίας ξεκίνησε επανέλεγχους.

Θυμίζουμε πως ο ΣΕΓΑΣ είχε ανακοινώσει χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2015 πως η ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας, ήταν ντοπέ το 2007.




Επίσης, η Δεβετζή είχε τιμωρηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (ΙΑΑF) με αποκλεισμό δύο ετών τον Δεκέμβριο του 2010, καθώς δεν παρουσιάστηκε σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας (η Ελληνίδα είχε δηλώσει ότι προπονούνταν εκεί με Ουκρανό προπονητή).

Το καλοκαίρι του 2009 ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό, όμως η υπόθεση μπήκε στο «ψυγείο», καθώς η πρώην αθλήτρια ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την ενεργό δράση. Η IAAF ωστόσο, συνέχισε την υπόθεση και τιμώρησε τη Δεβετζή.

Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και πολλές φορές προκαλεί δυσάρεστες «εκπλήξεις» στους αθλητές, όμως η IAAF, αλλά και η ΔΟΕ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούν ελέγχους σε βάθος δεκαετίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs