Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

«Ανεβαίνει το θερμόμετρο» στη Βόρεια Κορέα: Πιθανή η μονομερής δράση από τις ΗΠΑ


Οι ΗΠΑ ενδέχεται να αναλάβουν μονομερή δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας, σημείωσε σήμερα ο Αμερικανός απεσταλμένος...
για τη Βόρεια Κορέα, δύο μέρες μετά τη διεξαγωγή από τη χώρα της πέμπτης και μεγαλύτερης πυρηνικής δοκιμής περιφρονώντας τις κυρώσεις του ΟΗΕ.

"Πέραν των ενεργειών στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, μαζί με τη Δημοκρατία της Κορέας, θα εξετάσουν μονομερή και διμερή μέτρα, καθώς και μια ενδεχόμενη τριμερή συνεργασία", δήλωσε ο απεσταλμένος Σουνγκ Κιμ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Τόκυο μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών της Ιαπωνίας, ο Σουνγκ Κιμ περιέγραψε τη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας ως "προκλητική και απαράδεκτη.





Τι απαντά η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε σήμερα πως οι πιέσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις σε συνέχεια της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποίησε η χώρα είναι "γελοίες" και πως θα συνεχίσει να ενισχύει την πυρηνική της δύναμη.

"Η ομάδα του Ομπάμα που περιφέρεται και συζητάει για άνευ σημασίας κυρώσεις έως σήμερα είναι άκρως γελοία", μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, κάνοντας αναφορά σε ανακοίνωση ενός εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να αναλάβουν μονομερή δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας, σημείωσε νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Βόρεια Κορέα, δύο μέρες μετά τη διεξαγωγή από τη χώρα της πέμπτης και μεγαλύτερης πυρηνικής δοκιμής περιφρονώντας τις κυρώσεις του ΟΗΕ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs