Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε με τον καινούργιο σας υπολογιστή


Η αγορά ενός νέου υπολογιστή είναι μια υπόθεση που μπορεί να γίνει πολύ σύνθετη...: τι θέλουμε να κάνουμε με αυτόν, τι επεξεργαστή έχει, πόση RAM, πόση χωρητικότητα έχει ο σκληρός δίσκος, τα χαρακτηριστικά της οθόνης, τα προεγκατεστημένα προγράμματα, οι θύρες... ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Ωστόσο, αμέσως μετά την αγορά του υπολογιστή, υπάρχουν μερικά πράγματα που όλοι πρέπει να κάνουμε για να διασφαλίσουμε την ομαλή και χωρίς προβλήματα λειτουργία του. Έτσι, με το που πατάμε το κουμπί ενεργοποίησης, αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε:

1. Κανονικό σετάρισμα: ο υπολογιστής μας θα μας ζητήσει να σετάρουμε τα διάφορα κομμάτια του, κατά την αρεσκεία μας, οπότε εδώ θα περάσουμε κάμποσο χρόνο. Καλό θα είναι, επίσης, αν ο υπολογιστής μας «τρέχει» με Windows, να επισκεφθούμε τη σελίδα της Microsoft με τις αναβαθίσεις για να δούμε αν πρέπει να κατεβάσουμε νέες εκδόσεις κάποιων προγραμμάτων.

2. Επιλογή browser: Θυμάστε που παλιά υπήρχαν μόνο ένας-δύο φυλλομετρητές για το Διαδίκτυο; Ε, σήμερα υπάρχουν δεκάδες, με τους πιο δημοφιλείς να είναι ο Edge της Microsoft (ο οποίος αντικατέστησε τον Explorer), o Mozilla Firefox και o Google Chrome. Πλέον, μπορείτε να επιλέξετε τον browser που προτιμάτε και καλό είναι να το κάνετε με την έναρξη της λειτουργίας του νέου σας υπολογιστή.

3. Ενεργοποίηση του antivirus: τα προγράμματα προστασίας του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό, ιούς και άλλα επικίνδυνα πράγματα είναι επίσης πολλά. Κάποια έρχονται προεγκατεστημένα σε «δοκιμαστικές» εκδόσεις, άλλα τα έχετε πληρώσει με την αγορά του υπολογιστή κι άλλα μπορείτε να τα κατεβάσετε -δωρεάν ή επί πληρωμή- από το internet. Διαλέξτε ένα που σας ταιριάζει και εγκαταστήστε το άμεσα για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

4. Πρώτο back up: καλό είναι αμέσως μόλις σετάρετε τον υπολογιστή να κάνετε και το πρώτο back up. Αν και σπάνιο ως φαινόμενο, μπορεί τις πρώτες μέρες ο υπολογιστής να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, οπότε κρατείστε μια πρώτη «εικόνα» του μόλις τον ενεργοποιήσετε.

5. Έλεγχος στα περιφερειακά: από τα USB ως το πληκτρολόγιο, όλα τα περιφερειακά του υπολογιστή σας λογικά θα πρέπει να είναι συμβατά με τον καινούργιο σας υπολογιστή. Κάντε, καλού-κακού μια δοκιμή, προκειμένου να το διαπιστώσετε, αλλά και να δείτε αν υπάρχουν ασυμβατότητες και πού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs