Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

«Σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ»: Τριήμερο εκδηλώσεων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί


Τριήμερο εκδηλώσεων στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, του παλικαριού που δολοφόνησε άνανδρα ο Χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς.

Σήμερα Σάββατο...
θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα στην οδό Παύλου Φύσσα, πρώην Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας.

Στο Κερατσίνι την περιοχή που άνανδρα δεκάδες νεοναζί, εμφανίσθηκαν για να χτυπήσουν έναν, ο δήμος έχει προγραμματίσει τριήμερες εκδηλώσεις. Το βράδυ στις 20:00 θα «ανέβει» η θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου (CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Βύρωνος & Χηλής, Χαραυγή) ενώ την Κυριακή στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ραπ συναυλία «Rap Monster Fest», στο Καστράκι - Δραπετσώνα (πλησίον ΗΣΑΠ).


Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών - Πρωτοβουλιών - Συλλογικοτήτων Αθήνας -Πειραιά καλεί τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, τους αντιφασίστες/ριες, τα συνδικάτα, τους κατοίκους του Κερατσινίου να συμμετέχουν στην αντιφασιστική κινητοποίηση για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, 18:00 μμ στην Παύλου Φύσσα (Πρώην Π. Τσαλδάρη) και Σαλαμίνος στο Κερατσίνι. Στόχος η επανεκκίνηση του αντιφασιστικού κινήματος.



Προκλήσεις νεοναζί Εθνικιστών

Την ίδια στιγμή οι νεοναζί προκαλούν με κάθε τρόπο. Αύριο στις 5.00 το απόγευμα θα γίνει μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και την ίδια ημέρα σε μια ωμή πρόκληση η νεοναζιστική ομάδα Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (Λ.Ε.Π.ΕΝ) εγκαινιάζει τα κεντρικά της γραφεία στην περιοχή.




Προκαλούν ακόμη περισσότερο μάλιστα όταν με ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι ο αριστερός Φύσσας βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Γράφουν συγκεκριμένα: «Η επιλογή της ημέρας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς η 18/9 είναι η επέτειος του θανάτου του Παύλου Φύσσα. Ο Φύσσας σκοτώθηκε επειδή ήταν αριστερός και βρέθηκε σε λάθος σημείο, σε λάθος στιγμή. Η υπόθεση του θανάτου βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και περιμένουμε την έκβαση της».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs