Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Βουλή: Προ ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά ζήτησε ο Τσίπρας - «Ναι» από Μητσοτάκη


Κορυφώνεται στις δευτερολογίες η σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία.

Ο πρωθυπουργός...
κατέθεσε αίτημα για νέα προ ημερησίας, αυτήν τη φορά για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, «απαντώντας» στον αρχηγό της ΝΔ.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από το Προεδρείο την άδεια να τοποθετηθεί επί της πολιτικής επικαιρότητας, λόγω του βομβαρδισμού των αντιδράσεων για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συμπλήρωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μην αναφερθεί σε αυτά τα θέματα, ίσως -όπως είπε- γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, και έτσι ο πρωθυπουργός αιτείται νέας συζήτησης για διαφθορά και διαπλοκή, ώστε να μην «αποδράσει» ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε ότι δέχεται με ευχαρίστηση, καθώς, όπως είπε, από την τηλευταία φορά που έγινε τέτοια συζήτηση έχουν προκύψει νέα δεδομένα, όπως το θέμα Καλογρίτσα, η Τράπεζα Αττικής και η off shore της Αυγής.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται, από τότε που εξελέγη, καναλάρχες, αυτούς που κάνουν την "βρώμικη δουλειά".

Το πρόβλημά σας κ. Μητσοτάκη δεν είναι ότι υπερασπίζεστε την άποψη να υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια, το πρόβλημά σας είναι ότι μεροληπτείτε υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων εναντίον της δημόσιας Παιδείας, είπε επίσης ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα θέματα της Παιδείας.




«Δεν νομίζω ότι η δεκαετία του '80 πήγε πίσω τη χώρα. Αλλά αν είναι έτσι, τότε γιατί κ. Μητσοτάκη εσείς επικαλεστήκατε το Σύνταγμα του 1864 για να υπερασπιστείτε την ιδιωτική εκπαίδευση;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Όταν λέτε, κ. Μητσοτάκη, ότι θα καταργήσετε ό,τι κάναμε εμείς στην Εκπαίδευση, εννοείτε ότι θα καταργήσετε το ότι τα παιδιά κάνουν Αγγλικά και Πληροφορική από την Α' Δημοτικού;»

Επίσης κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «πει καθαρά στην ελληνική οικογένεια» ότι διαφωνεί με την κατάργηση του εξετασιοκεντρικού σχολείου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs