Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Τούρκος αστυνομικός σκότωσε στέλεχος του ΑΚΡ γιατί τον χαρακτήρισε «γκιουλενιστή»


Μπορεί η εικόνα που παρουσιάζει η Τουρκία μετά την απόπειρα του αποτυχημένου πρταξικοπήματος της 15ης Ιουλίου να είναι...
μια ενωμένη χώρα, η οποία διώκει με μεγάλο σθένος όλους όσοι θεωροί υπευθύνους για την προσπάθεια της βίαιης κατάληψης της εξουσίας της χώρας, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για την τουρκική κοινωνία που παραμένει βαθιά πολωμένη και διχασμένη.

Αρκετοί είναι εκείνοι που βλέπουν «Γκιουλενιστές», ακολούθους ή συμπαθούντες του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος κατηγορείται από τον πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν πως οργάνωσε το πραξικόπημα, και προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από αυτούς, φτάνοντας ορισμένες φορές στα άκρα.

Αυτή τη φορά ένα περιστατικό που συνέβη στη Σμύρνη προκαλεί ανησυχία σε μεγάλη μερίδα των Τούρκων πολιτών. Στην Σμύρνη ένας αστυνομικός δεν δίστασε να σηκώσει το όπλο του και να πυροβολήσει εν ψυχρώ έξι φορές, έναν άντρα, μέλος του κυβερνόντος κόμματος ΑΚΡ ,επειδή τον κατηγόρησε πως ήταν γκιουλενιστής.




Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δύο άντρες άρχισαν να λογομαχούν όταν ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τον άτυχο άντρα. Ο αστυνομικός μετά το περιστατικό παραδόθηκε και έδωσε το όπλο του στους συναδέλφου του, ενώ ο άτυχος άντρας νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου και κατέληξε στα τραύματά του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs