Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Η Βόρεια Κορέα απήγαγε φοιτητή για να διδάξει αγγλικά στον Κιμ Γιονγκ Ουν


Νέες ελπίδες έρχεται να δώσει σε μία οικογένεια από τις ΗΠΑ η είδηση που δημοσίευσε ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων για τον...
επί 12 χρόνια εξαφανισμένο γιο της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο φοιτητής Ντέιβιντ Σνέντον που εξαφανίστηκε το 2004 σε ηλικία 24 ετών ενώ έκανε πεζοπορία σε φαράγγι της δυτικής Κίνας απήχθη από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. Ο νεαρός φοιτητής θεωρήθηκε νεκρός, το σώμα του όμως δεν βρέθηκε ποτέ κάτι που έκανε την οικογένειά του να ψάχνει διαρκώς.

Τις ελπίδες της οικογένειας αναπτέρωσε την Τετάρτη δημοσίευμα του Yahoo News Japan το οποίο ανέφερε ότι ο Ντέιβιντ Σνέντον εντοπίστηκε στη Βόρεια Κορέα και σύμφωνα με αναφορές εργάζεται ως καθηγητής Αγγλικών, ενώ είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Σύμφωνα με τον Choi Sun-Yong από την Ένωση Οικογενειών Απαχθέντων, πηγή αποκάλυψε ότι ο Σνέντον απήχθη όντως από πράκτορες της Βόρειας Κορέας και ότι στη συνέχεια εργάστηκε ως δάσκαλος Αγγλικών για τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος τότε δεν είχε κληρονομήσει ακόμα την εξουσία.




Από την πλευρά τους πάντως οι γονείς του νεαρού δεν πίστεψαν ποτέ ότι πέθανε πέφτοντας στο ποτάμι καθώς είχαν γνώση για τις απαγωγές από τη Βόρεια Κορέα. Ένας άλλος λόγος που ενίσχυε την πεποίθηση αυτή ήταν το γεγονός ότι ο 24χρονος τότε Σνέντον μιλούσε άπταιστα Κορεατικά τα οποία και χρησιμοποίησε όταν βρέθηκε στη χώρα σε αποστολή των Μορμόνων.

Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για τον κ. Σνέντον στη Βόρεια Κορέα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs