Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η φτωχή και σκοτεινή πλευρά του Λας Βέγκας - Μέσα από τα μάτια ενός φωτογράφου


Ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός και ειδικά όταν πρόκειται για το Λας Βέγκας.

Αυτό ανακάλυψε και ήθελε να αποδείξει...
ο Ελβετός φωτογράφος Christian Lutz όταν επισκέφτηκε την «Αμαρτωλή Πόλη», το χειμώνα του 2011, τότε που είχε γίνει η πρωτεύουσα της ανεργίας μετά την ύφεση.

«Ήρθα στην κορύφωση της κρίσης», δήλωσε ο Lutz στο περιοδικό Time. «Η κατάσταση δεν μπορούσε να με αφήσει έτσι. Έπρεπε να το φωτογραφίσω», πρόσθεσε. Έτσι κι έκανε επιστρέφοντας κάθε χρόνο, περιφερόμενος στην πόλη τη νύχτα και συλλαμβάνοντας τη ζωή των φτωχών κατοίκων της πόλης που ζουν σχεδόν αόρατοι πολλές φορές στο δρόμο, σε απόσταση αναπνοής από τη λάμψη και τη γοητεία.

Οι φωτογραφίες του που δημοσιεύθηκαν σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Εισάγετε τα νομίσματα» -μια αναφορά στις λέξεις που αναβοσβήνουν στους κουλοχέρηδες– είναι μια προσπάθεια να πείσει τον κόσμο ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά του αμερικανικού ονείρου.

Αυτές οι εικόνες των αστέγων να επαιτούν στο δρόμο, ενός ζευγαριού που κοιμάται με ό,τι έχει κι ενός θλιμμένου παιδιού που κρατάει ένα αρκουδάκι αποτυπώνει την πραγματικότητα της ζωής πέρα από την εκθαμβωτική πλευρά του Λας Βέγκας.

Οι εικόνες που είναι τραβηγμένες κυρίως τη νύχτα, δίνουν μια άλλη διάσταση, εντελώς διαφορετική από το «χρυσό», φαντασμαγορικό τρόπο ζωής στην πόλη, και καθηλώνουν το θεατή. Η εικόνα των αστέγων είναι εξίσου συνηθισμένη με αυτή των λαμπερών μαγαζιών, αλλά είναι σαφώς πιο σκοτεινή.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail...










Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs