Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Αεροπλανοφόρο στέλνει η Μόσχα στη Συρία - Για πρώτη φορά το «Αντμιράλ Κουζνετσόφ» στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις


Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το αεροπλανοφόρο "Αντμιράλ Κουζνετσόφ" για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία...
, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας την ανάγκη να "ενισχύσει" τις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες στην περιοχή.

"Αυτήν τη στιγμή, έξι πολεμικά σκάφη και τρία-τέσσερα σκάφη ανεφοδιασμού μετέχουν στον στόλο μας που έχει αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο", ανέφερε ο υπουργός Σεργκέι Σόιγκου σε ανακοίνωσή του. "Για να ενισχύσουμε τις στρατιωτικές δυνατότητές μας, θα προσθέσουμε σε αυτά το αεροπλανοφόρο μας, το Αντμιράλ Κουζνετσόφ", πρόσθεσε.


Η ανακοίνωση για την αποστολή του αεροπλανοφόρου στη Μεσόγειο έγινε δύο 24ωρα αφότου κατέρρευσε η εκεχειρία στη Συρία.





Το "Αντμιράλ Κουζνετσόφ", η βάση του οποίου βρίσκεται στο Μουρμάνσκ, στη Θάλασσα Μπάρεντς, είναι το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται σύντομα να εφοδιαστεί με μαχητικά αεροσκάφη Mig-29 τέταρτης γενιάς.


Η Ρωσία έχει στη Συρία μια αεροπορική βάση, στο Χμεϊμίν, κοντά στη Λαττάκεια, απ' όπου εξαοπολύει αεροπορικές επιδρομές, ενώ χρησιμοποιεί και τον στρατιωτικό λιμένα της πόλης Ταρτούς.



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs