Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλη προσοχή: Δείτε γιατί οι άνδρες δεν πρέπει ποτέ να βάζουν το κινητό στην τσέπη


Άνδρες δώστε προσοχή! Εάν συνηθίζετε να βάζετε το κινητό σας στην τσέπη του παντελονιού σας, τότε ...
διατρέχετε κίνδυνο υπογονιμότητας.

Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Fertility and Sterility αναφέρει ότι οι άνδρες που χρησιμοποιούν hands-free συσκευές τείνουν να φέρουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην τσέπη του παντελονιού τους ή κραμσμένο στην ζώνη στη μέση. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να εκθέτουν τους όρχεις τους σε επιβλαβή ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 32 αντρών από τους οποίους πήραν δείγμα σπέρματος. Στη συνέχεια τοποθέτησαν το σπέρμα του καθενός σε απόσταση 2,5 εκατοστών από ένα κινητό τηλέφωνο σε κατάσταση ομιλίας για διάρκεια μίας ώρας. Αυτή η πηγή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων είχε συχνότητα 850-900MHz. Επέλεξαν αυτή την απόσταση επειδή είναι ο μέσος όρος που απέχει συνήθως ένα κινητό τηλέφωνο από τον σάκο των όρχεων του άνδρα, όταν το τηλέφωνο είναι στην τσέπη του παντελονιού του.




Διαπιστώθηκε ότι το σπέρμα που εκτέθηκε σε αυτές τις ραδιοσυχνότητες είχε υψηλότερα επίπεδα επιβλαβών ελευθέρων ριζών, μειωμένη κινητικότητα σπέρματος (η ικανότητα του σπέρματος να κυκλοφορεί και να κολυμπάει) και μειωμένη η βιωσιμότητα σπέρματος (ποσοστό ζωντανών σπερματοζωαρίων), και, ενδεχομένως, μεγαλύτερο οξειδωτικό στρες.
Πηγή: newsbomb

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs