Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η Σέιβι Σιλντς στέφθηκε Μις Αμερική


Η Σέιβι Σιλντς, μια φοιτήτρια 21 ετών από το 'Αρκανσο, στον αμερικανικό νότο, στέφθηκε Μις Αμερική ...
2017, χθες αργά το βράδυ, 




στο τέλος του διαγωνισμού ομορφιάς όπου για πρώτη φορά μια υποψήφια δήλωσε ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλη.

Το στέμμα στη νικήτρια παρέδωσε η προκάτοχος του τίτλου, η Μπέτι Κάντρεκ, από την πολιτεία της Τζόρτζια, υπό το θερμό χειροκρότημα του κοινού στο αμφιθέατρο του Ατλάντικ Σίτι, στην ανατολική ακτή, όπου διεξήχθη η 96η διοργάνωση των καλλιστείων.

Φέτος η επιτροπή συγκροτείτο κυρίως από την τραγουδίστρια της ποπ Κιάρα, τον Μαρκ Κιούμπαν, ιδιοκτήτη κυρίως της ομάδας μπάσκετ του ΝΒΑ, των Ντάλας Μαβέρικς, και την χρυσή ολυμπιονίκη της γυμναστικής Γκάμπι Ντάγκλας.

Ανάμεσα στις 52 διαγωνιζόμενες φέτος ήταν η Έιριν Οφλάχερτι, από το Μιζούρι, η πρώτη υποψήφια στην ιστορία του θεσμού που δηλώνει ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλη.

Τα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Αμερική μεταδίδονται από τη δεκαετία του 1950 κάθε χρόνο και έχουν πολύ μεγάλη τηλεθέαση στις ΗΠΑ, παρά τους επικριτές του θεσμού που τον χαρακτηρίζουν σεξιστικό και παρωχημένο.


Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ήταν μέχρι το 2015 συν-ιδιοκτήτης του θεαμάτων των καλλιστείων Μις Υφήλιος και Μις Αμερική.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs