Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Δικαστήριο στις ΗΠΑ: Ακόμα και η αλλαγή της πάνας ενός μωρού είναι… παιδοφιλία


Μια νέα απόφαση από δικαστήριο στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο μεταξύ ...
των κατοίκων της πολιτείας, όσο και μεταξύ των χρηστών των social media οι οποίοι πληροφορήθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση «γονείς καθώς και όλοι όσοι φροντίζουν ένα βρέφος, ή έχουν κάνει μπάνιο ένα παιδί θα εκπλαγούν όταν μάθουν πως έχουν διαπράξει κακούργημα δευτέρου ή τρίτου βαθμού, καθότι οι γονείς στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να διωχθούν ποινικά [για παιδοφιλία] απλά γιατί άλλαξαν την πάνα του μωρού τους ».

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Αριζόνας εξέδωσε την απόφαση αυτή, ερμηνεύοντας έναν νόμο της πολιτείας ο οποίος ποινικοποιεί κάθε επαφή ανάμεσα σε έναν ενήλικα και στα γενετικά όργανα ενός παιδιού. 




Η απόφαση αφορούσε την υπόθεση ενός άντρα ο οποίος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά την υιοθετημένη κόρη του. Το Δικαστήριο εξέτασε την γλώσσα που υπάρχει στους νόμους της πολιτείας και αποφάσισε πως κάθε επαφή με τα γενετικά όργανα ενός ανήλικου θα έπρεπε να θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση, χωρίς να χρειάζεται, μάλιστα, απόδειξη για «σεξουαλική πρόθεση».

Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η απόφαση του δικαστηρίου βάζει σε νέους μπελάδες τους κατοίκους της πολιτείας, καθότι υποστηρίζουν πως θα πρέπει να υπάρξει μια πιο προσεκτική ερμηνεία του νόμου, ενώ θα πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψη του και όλους όσοι φροντίζουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs