Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΛΥΝΕΤΑΙ; Πέθανε η Αμέλια Έρχαρτ ως ναυαγός;


Πολύ μελάνι έχει χυθεί για την τύχη της Αμέλια Έρχαντ, της Αμερικανίδας πρωτοπόρου πιλότου τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ενώ...
επιχειρούσε να κάνει το γύρο του κόσμου με αεροπλάνο το 1937. 

Ωστόσο ομάδα ειδικών που φέρουν την ονομασία TIGHAR υποστηρίζουν ότι ίσως να πέθανε ως ναυαγός σε απομονωμένο νησί του Ειρηνικού. Η Έρχαρτ που το 1932 έγινε πρώτος άνθρωπος που διέσχισε μόνος του με αεροπλάνο τον Ατλαντικό εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να βρει το νησί Χάουλαντ σε απόσταση 1.700 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Χονονουλού. Ο Ρικ Γκιλέσπι που συμμετέχει στην ομάδα TIGHAR πιστεύει ότι πέθανε σαν ναυαγός. Η Έρχαρτ ταξίδευε για τέσσερις μήνες ήδη όταν άρχισε να χάνει καύσιμα. Εκείνη και ο οδηγός της Φρεντ Νούναν εξαφανίστηκαν από τα ραντάρ στις 2 Ιουνίου. Ο Γκιλέσπι πιστεύει ότι κατάφεραν να προσγειωθούν στο νησί Γκάρντνερ γνωστό και ως Νικουμαρόρο σε απόσταση 400 μιλίων νοτιοανατολικά του προορισμού τους.


Στηρίζει την άποψή του στο γεγονός ότι άνθρωποι από όλο τον κόσμο άρχισαν να ακούν μηνύματα κινδύνου τα οποία πιστεύει ότι προέρχονταν από το αεροπλάνο της Έρχαρτ. Άνθρωποι να προσπάθησαν να καταγράψουν τα μηνύματα είπαν ότι η Έρχαρτ τους ενημέρωσε ότι είχε τραυματιστεί αλλά και ότι πιο άσχημη ήταν η κατάσταση του Νούναν. Η βοήθεια δεν έφτασε ποτέ και το τελευταίο μήνυμα μεταδόθηκε στις 6 Ιουνίου. Το 1940 Βρετανός αξιωματούχος βρήκε σκελετό στο νησί.





Τα μέλη της TIGHAR υποστηρίζουν ότι βρήκαν συντρίμμια που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά αεροπλάνων της δεκαετίας του 1930 και αποτύπωμα τακουνιού σαν αυτά που φορούσε η Έρχαρτ. Το αεροπλάνο δεν βρέθηκε πουθενά, με τον Γκιλέσπι να πιστεύει ότι παρασύρθηκε από την παλίρροια. Τώρα η ομάδα ετοιμάζεται για αποστολή με υποβρύχια τα οποία θα χτενίσουν το βυθό. Θα γίνει του χρόνου κατά την 80η επέτειο της εξαφάνισής της.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs