Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Σεούλ: Θα αφανίσουμε την Πιονγκγιάνγκ αν υποψιαστούμε επιθετική κίνηση


Η Νότια Κορέα έχει σχέδιο «αφανισμού» της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ, ακόμα και σε περίπτωση που υποψιαστεί...
κίνδυνο πυρηνικής επίθεσης, ανέφερε στρατιωτική πηγή στο ανεξάρτητο κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Yonhap, ο στρατιωτικός αποκάλυψε ότι «κάθε περιοχή της Πιονγκγιάνγκ, ιδίως, δε, τα σημεία όπου πιθανών κρύβεται η ηγεσία της Βόρειας Κορέας, θα καταστραφούν πλήρως από βαλλιστικούς πυραύλους και εκρηκτικές βόμβες μόλις η χώρα δείξει σημάδια ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο. Με άλλα λόγια, η πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας θα σβήσει από το χάρτη».

Ήδη, το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ έχει εκπονήσει σχέδιο «Μαζικής Τιμωρίας και Αντιποίνων», το οποίο και παρουσίασε στο κοινοβούλιο της χώρας, αμέσως μετά την πέμπτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας. Το σχέδιο προβλέπει προληπτικούς βομβαρδισμούς στη Βόρεια Κορέα με στόχο τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας αν υπάρξουν σημάδια χρήσης πυρηνικού όπλου από την Πιονγκγιάνγκ.




Το πρακτορείο επικαλείται και δεύτερη στρατιωτική πηγή, η οποία αναφέρει ότι έχει συσταθεί ειδική μονάδα, υπεύθυνη για την καταστροφή της βορειοκορεατικής στρατιωτικής ηγεσίας και την εκτέλεση επίθεσης αντιποίνων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs