Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Πρώην αναπληρωτής διευθυντής CIA: «Ακούσιος πράκτορας του Πούτιν ο Τραμπ»


Ο Μάικλ Μορέλ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA, χαρακτήρισε και πάλι χθες τον Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικό υποψήφιο των Ρπουμπλικάνων, “ακούσιο πράκτορα” του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στην εκπομπή του CNN “State of the Union,” που παρουσιάζει ο Τζέικ Τάπερ.

«Ο Πούτιν θέλει να κερδίσει ο Τραμπ με αφορμή το “ρομάντζο” που έχουμε δει μεταξύ των δύο αντρών. Ο Μορέλ που είναι υποστηρικτής της Κλίντον χαρακτήρισε τον Πούτιν “αγριάνθρωπο” και “νταή” τονίζοντας ότι, κατά τη δική του άποψη, ο Πούτιν ήταν αυτός που βρισκόταν πίσω από την υποκλοπή και τη δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος. Υποστήριξε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει παρόμοιες μεθόδους στις χώρες που βρίσκονται περιφερειακά της Ρωσίας, αλλά και στη Δυτική Ευρώπη, στο παρελθόν.

Ο ίδιος, έδωσε έμφαση στο σχόλιο του Τραμπ, που χαρακτήρισε τον Πούτιν “δυνατό ηγέτη,” αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρωσία μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο της Κριμαίας, για να τονίσει ότι ο Τραμπ έχει πέσει στην παγίδα του Πούτιν.




«Ο Πούτιν δεν πιστεύει ότι η Χίλαρι Κλίντον θα είναι εύκολη με τη Ρωσία. Εκτιμά ότι θα είναι σκληρή με τη Ρωσία,» δήλωσε ο Μορέλ που τονίζει ότι, κατά την εκτίμησή του, ο Πούτιν δε μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου, στις ΗΠΑ.

Τα σχόλια αυτά του Μορέλ έγιναν μία ημέρα μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα “The Washington Post” επιστολής του ιδίου και του Μάικ Βίκερς, πρώην υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ με αρμοδιότητα στα θέματα κατασκοπείας, με την οποία ασκήθηκε κριτική στα θετικά σχόλια που έχει κάνει ο Τραμπ για τον Πούτιν. Οι δύο, τόνισαν στην επιστολή τους ότι: “δεν μπορείς να είναι αξιόπιστος αρχιστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων όταν αποδέχεσαι τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs