Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Το Facebook χαρακτήρισε «άσεμνη» μια από τις σπουδαιότερες φωτογραφίες της σύγχρονης ιστορίας (Photo)


Σάλο έχει προκαλέσει στη Νορβηγία η απόφαση του Facebook να χαρακτηρίσει μια από τις...
πιο εικονικές φωτογραφίες του Πολέμου του Βιετνάμ, ως «άσεμνη».



Πρόκειται για την διεθνώς αναγνωρισμένη και τιμημένη με βραβείο Πούλιτζερ φωτογραφία «Napalm Girl» όπου παρουσιάζονται άνθρωποι να τρέχουν να σωθούν από την φρίκη των βομβών ναπάλ που εξαπολύουν αμερικανικά βομβαριδιστικά. Μεταξύ των ανθρώπων αυτό και ένα μικρό γυμνό κοριτσάκι, η Kim Phuc.


Τη φωτογραφία αυτή ανέβασε στο Facebook ο Νορβηγός συγγραφέας Τομ Έγκελαντ πριν από λίγο καιρό στην προσωπική του σελίδα. Ωστόσο, η ανάρτηση δεν άρεσε στους υπευθύνους του κοινωνικού δικτύου, το οποίο απαγόρευσε την φωτογραφία ως «άσεμνη» λόγω του ότι παρουσίαζε ένα γυμνό σώμα και σύμφωνα με την πολιτική του Facebook «Κάθε φωτογραφία ανθρώπων που επιδεικνύουν τα γενετικά τους όργανα ή τα ολόγυμνα γυναικεία στήθη, θα αφαιρείται».




Το γεγονός προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή της εικονιζόμενης στην φωτογραφία της Κιμ, η οποία ζει πλέον στον Καναδά.

«Η Κιμ είναι εξαιρετικά λυπημένη από το γεγονός πως κάποιοι μπροστά σε μια τέτοια εικόνα είναι δυνατόν να επικεντρώνονται στο γυμνό και όχι στο ισχυρό μήνυμα που μεταφέρει» δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος «Kim Phuc».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs