Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Έκανε μήνυση στους γονείς της γιατί ανέβασαν φωτογραφίες της στο Facebook - «Έπρεπε να ντρέπονται»


Στην Αυστρία, μια έφηβη 18 ετών μήνυσε τους γονείς της γιατί ανέβασαν φωτογραφίες της όταν ήταν μικρότερη, όπως ...
αναφέρει το σάιτ The Local.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του κοριτσιού, οι γονείς της έκαναν τη ζωή αβίωτη όταν αποφάσισαν να ανεβάσουν φωτογραφίες της που δεν της άρεσαν και την ενοχλούσαν. «Οι γονείς μου δεν έχουν κανένα όριο κι έπρεπε να ντρέπονται. Ανέβασαν φωτογραφίες μου να κάθομαι στην τουαλέτα ή να είμαι ξαπλωμένη, μωρό, στην κούνια. Ολες οι φωτογραφίες μου έγιναν δημόσιες» δήλωσε η νεαρή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Michael Rami, περίπου 500 φωτογραφίες της ανέβηκαν στο ίντερνετ, παραβιάζοντας το δικαίωμα της προσωπικής της ζωής.

Οι γονείς κατηγορούνται γιατί εξέθεσαν την ιδιωτική ζωή του παιδιού τους, όταν ήταν ανήλικη, στα μάτια των 700 φίλων που έχει στο Facebook. Παρά το γεγονός ότι τους το ζήτησε, οι γονείς αρνήθηκαν να κατεβάσουν τις φωτογραφίες και την προκάλεσαν λέγοντάς της να τους κάνει μήνυση. Και αυτό έκανε.
«Βαρέθηκα να μη με παίρνουν στα σοβαρά οι γονείς μου», δήλωσε η νεαρή. Η δίκη θα γίνει τον Νοέμβριο και οι γονείς μπορεί να καταδικαστούν με ένα χρόνο φυλάκιση και 45.000 ευρώ πρόστιμο.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που εμφανίζεται στην Αυστρία. Στην Γαλλία, πρόσφατα, η αστυνομία ανέβασε μήνυμα στο σάιτ της λέγοντας στους γονείς να προσέχουν και να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο Facebook.

Google+ Followers

Συνεργαζόμενα Blogs