Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Guardian: Τρία ελληνικά νησιά ανάμεσα στα 10 κορυφαία της Μεσογείου (Photos)


Τρία ελληνικά νησιά επέλεξαν οι αναγνώστες του Guardian να βάλουν στη λίστα με τα 10 κορυφαία μικρά νησιά της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους, τα κορυφαία 10 μικρά νησιά της Μεσογείου είναι η Σίφνος, η Αστυπάλαια, η Ύδρα, η Τένεδος στην Τουρκία, η Σαλίνα και το Λεβάντσο στην Ιταλία, το Πορκερόλ στη Γαλλία, η Φορμεντέρα στην Ισπανία, το Βις στην Κροατία και το Κόρτσουλα στην Κροατία.


1. Σίφνος


Η Σίφνος, στις Κυκλάδες, προσφέρει έναν συνδυασμό από όμορφες παραλίες με λίγες καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ. Υπάρχουν υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας που οδηγούν σε απομακρυσμένες, ήσυχες παραλίες και πανέμορφα χωριά με δικές τους μπουτίκ και ταβέρνες.

Τα μονοπάτια πεζοπορίας ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα και έχουν καλή σηματοδότηση, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με λεπτομέρειες για καθένα από αυτά, καθώς και λεπτομερείς χάρτες GPS που μπορεί κανείς να κατεβάσει. Στο δημοσίευμα αναδεικνύεται το μονοπάτι 4, που προσφέρει εξαιρετικη πανοραμική θέα, απομόνωση και οδηγεί σε 2 απομονωμένες παραλίες στη Φυκιάδα.



2. Αστυπάλαια


Αυτό το νησί σε σχήμα πεταλούδας στα Δωδεκάνησα είναι το αρθρόποδο της Μεσογείου. Τρία λεπτά μακριά από την παραλία Λιβάδι, βρίσκεται το ξενοδοχείο Καλντερίμι. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα συγκρότημα παραδοσιακών κατοικιών με θέα στο βενετικό κάστρο Guerini του 13ου αιώνα.

Κατά τη διαμονή σε αυτό το απομονωμένο νησί, θα νιώσετε σε πλήρη αρμονία με τον κόσμο. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του νησιού είναι τα σπήλαιά του, με φανταστικούς σχηματισμούς από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Τα σπήλαια ήταν πάντα τμήμα της ελληνικής μυθολογίας και η Αστυπάλαια έχει κάποια λαμπρά παραδείγματα.





3. Ύδρα


Δείτε αν μπορείτε να «αιχμαλωτίσετε» το πνεύμα του Λέοναρντ Κοέν στην Ύδρα. Με λίγη βοήθεια από τους ντόπιους θα εντοπίσετε το σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του 1960. Η Ύδρα, που βρίσκεται κοντά στην Πελοπόννησο, είναι σε απόσταση μιας ώρας με δελφίνι από τον Πειραιά. Στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και το λιμάνι είναι γραφικό. Μπορείτε να επισκεφθείτε ειδυλλιακές παραλίες με σκάφος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs