Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Οι κακές συνήθειες των ευφυών ανθρώπων - Γιατί και το υψηλό iq φέρνει προβλήματα


Ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης είναι εξαιρετικά μεγάλο προσόν για όποιον τον κατέχει, γιατί μπορεί να...
ξεχωρίσει και να πετύχει στον τομέα που τον ενδιαφέρει. 

Μαζί όμως με όλα τα θετικά που έχουν οι πανέξυπνοι άνθρωποι, ταυτόχρονα έρχονται και κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά τους, που αν παραδοθούν σε αυτά πιθανότατα να κάψουν το λαμπρό μέλλον που τους περιμένει.

Άλλωστε ένα λαμπρό μυαλό είναι άχρηστο αν δεν καλλιεργηθεί και δεν χρησιμοποιηθεί όπως του αξίζει. Διαβάστε παρακάτω ποιες ακριβώς είναι οι συνήθειες των ανθρώπων με υψηλό iq!

1. Πίνουν περισσότερο: Το iq ενός ατόμου που διαθέτει τη μέση εξυπνάδα αγγίζει το 100, ενώ κάποιος που είναι λίγο πιο έξυπνος θα φτάσει το 115 και μια ευφυΐα το 140. Ο μοναδικά έξυπνος άνθρωπος έχει iq γύρω στο 160. Σύμφωνα με έρευνες, όσα άτομα έχουν δείκτη νοημοσύνης πάνω από 115 πίνουν τουλάχιστον μια φορά το μήνα, ενώ όσοι έχουν iq κάτω από 75 πίνουν λιγότερο από μια φορά το χρόνο.





2. Είναι επιρρεπείς στα ναρκωτικά: Έρευνες απέδειξαν ότι τα αγόρια που έχουν δείκτη νοημοσύνης πάνω από 107 έχουν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν χρήστες ναρκωτικών ενήλικοι, ενώ για τις αντίστοιχες κοπέλες οι πιθανότητες τριπλασιάζονται.


3. Είναι καπνιστές και νευρωτικοί: Όπως έχει παρατηρηθεί τα πανέξυπνα άτομα έχουν την τάση να αγχώνονται συνεχώς και να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης αλλά και νευρωτισμού, ενώ συχνά ως επί το πλείστον είναι καπνιστές.


4. Είναι νυχτόβιοι: Οι μελετητές διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν iq κάτω από 75 πηγαίνουν για ύπνο πολύ πιο πριν από τις 12, ενώ όσοι έχουν iq από 75-90 κοιμούνται γύρω στις 12 ή και λίγο πιο αργά. Όσοι όμως έχουν iq κοντά στο 125 ανακαλύφθηκε ότι κοιμούνται γύρω στη μια το βράδυ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs