Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

O Jim Jarmusch «ανοίγει» και «κλείνει» το 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης


Με δύο ταινίες του «τρομερού παιδιού» (μόλις 63 ετών σήμερα…) του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά, Jim Jarmusch θα ανοίξει και θα «κλείσει» το φετινό 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ταινία έναρξης της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου, αφορά στην ποίηση της καθημερινότητας («Paterson»), ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με εκρηκτικό τρόπο, με το ντοκιμαντέρ «Gimme Danger» για τον φοβερό και τρομερό Iggy Pop.

Κεντρικός χαρακτήρας στη «γενναιόδωρη» ιστορία του «Paterson» είναι ένας οδηγός λεωφορείου (Άνταμ Ντράιβερ, γνωστός και ως Kylo Ren από το «Star Wars: The Force Awakens»), ο οποίος ονομάζεται Πάτερσον, μένει στην μικρή πόλη Πάτερσον του Νιού Τζέρσεϊ και στον ελεύθερό του χρόνο γράφει ποιήματα. Η όμορφη γυναίκα του (Γκολσιφτέ Φαραχανί) ονειρεύεται να γίνει σταρ της ηλεκτρικής κιθάρας και ταυτόχρονα ζαχαροπλάστρια σπιτικών κέικ, ενώ ο άσχημος σκύλος τους είναι πάντα έτοιμος για τις χειρότερες σκανταλιές.


Το εκρηκτικό ντοκιμαντέρ «Gimme Danger» παίρνει τον τίτλο του από το ομώνυμο τραγούδι και είναι αφιερωμένο στους θρυλικούς Stooges και στον frontman τους, Iggy Pop. Φανατικός θαυμαστής τους και προσωπικός φίλος του Iggy Pop, ο Jarmusch συνθέτει το πορτρέτο της μπάντας αλλά και μιας ολόκληρης εποχής. Η ενέργεια του αγέραστου Iggy διαποτίζει το «Gimme Danger» και παρασύρει τους σινεφίλ σε έναν κόσμο αυθεντικό, όπως και τα είδωλά του.






Από σήμερα, τέλος, ξεκινά η προπώληση της κάρτας μέλους CineΚάρταF του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με προνόμια για όλη την κινηματογραφική χρονιά και με την οποία οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις προβολές της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs