Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Το απίστευτο σχέδιο των Ναζί για να ενώσουν την Ευρώπη με την Αφρική (Photos)


Είναι μερικές φορές που αν και ο κόσμος φαίνεται βαρετός, στην ουσία δεν είναι καθότι κάποιοι «τρελοί» επιστήμονες προσπαθούν να εφαρμόσουν...
τα πιο τρελά σχέδια. Ένα από αυτά ήταν και το σχέδιο που είχε σκεφτεί και προτείνει ο Γερμανός αρχιτέκτονας Χέρμαν Σόργκελ, το οποίο μάλιστα το παρουσίασε και στους Ναζί όταν εκείνοι ανέλαβαν την διακυβέρνηση. 


Την απίστευτή αυτή ιδέα, η οποία αποτέλεσε έμπνευση και για βιβλίο, εντόπισε ο συγγραφέας του βιβλίου «Atlas Obscura», Τούν Λάμπρεχτς. Όπως εξηγεί ο συγγραφέας το πραγματικό σχέδιο για την αποστράγγιση της Μεσογείου δεν ήταν ναζιστική ιδέα, όμως ο εμπνευστής της ήταν πρόθυμος να την δώσει στους Ναζί.

Η ιδέα έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 1929, και τρία χρόνια αργότερα έλαβε το όνομα «Atlantropa», από το γεωγραφικό τοπίο που θα είχε προκύψει μετά την αποστράγγιση των υδάτων της Μεσογείου.




Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Business Insider, το σχέδιο του αρχιτέκτονα ήταν να σχεδιάσει τρία γιγάντια φράγματα,τα οποία θα έμοιαζαν με τα σημερινά φράγματα στην Κίνα. Το μεγαλύτερο φράγμα θα δημιουργούνταν στα στενά του Γιβραλτάρ, ανάμεσα σε Ισπανία και Μαρόκο, το οποίο θα χώριζε τη Μεσόγειο από τον Ατλαντικό Ωκεανό.


Ένα δεύτερο φράγμα θα δημιουργούνταν στα στενά των Δαρδανελίων ώστε να συγκρατούσε τα νερά της Μαύρης Θάλασσας, και ένα τρίτο θα εκτίνονταν ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία, κόβοντας πρακτικά τη Μεσόγειο στα δύο, με διαφορετικό επίπεδο νερού σε κάθε πλευρά.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν μια εντελώς ξερή γη αλλά περιοχές όπου θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν και να γίνει παραγωγή ενέργειας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs