Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Γάμος αλά κρητικά στην καρδιά του Παρισιού (Photos)


Μπορεί κάποιοι Έλληνες να έχουν αναγκαστεί ή επιλέξει να ζήσουν στο εξωτερικό όμως την πατρίδα τους δύσκολα τη ξεριζώνει κάποιος....
από την ψυχή τους.

Αυτό φάνηκε και στην περίπτωση ενός ζευγαριού, μιας Κρητικοπούλας και του αγαπημένου της, που όταν αποφάσισαν να ενώσουν τη ζωή τους με τα δεσμά του γάμου στο Παρίσι, φρόντισαν να το κάνουν... κρητικά!



Τηρώντας λοιπόν τις κρητικές παραδόσεις η Ειρήνη, κόρη του Φίλιππου Ηλιάκη που είναι αδερφός του αδικοχαμένου πιλότου Ηλιάκη και ο αγαπημένος της Σταμάτης, έκαναν την Πέμπτη τον πρόγαμό τους δίπλα στον Σηκουάνα. Επιθυμία των δυο παιδιών ήταν να τελεστεί ο γάμος στην εκκλησία που βαφτίστηκε ο γαμπρός και το μυστήριο να το τελέσει ο πνευματικός των παιδιών, μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος που έφτασε στο Παρίσι για αυτό τον σκοπό.


Από τον γάμο αλά κρητικά στο Παρίσι, δεν μπορούσε να λείπει η τσικουδιά που έρεε άφθονη!


Το αποκορύφωμα ήταν στο γαμήλιο γλέντι που έγινε σε ελληνικό εστιατόριο και πάνω στο κέφι οι νεόνυμφοι και οι προσκεκλημμένοι έπιασαν να χορεύουν κρητικά έξω από το εστιατόριο κλείνοντας τον δρόμο με μουσική από κινητό και φορητό ηχείο.




Μάλιστα οι Γάλλοι που βρίσκονταν στο σημείο παρατηρούσαν έκπληκτοι και χαμογελαστοί το γλέντι και δεν διαμαρτυρήθηκαν για την ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας του δρόμου.


Αν μη τι άλλο το ζευγάρι κατάφερε να φέρει την Κρήτη στο Παρίσι μέσα από την παράδοση που επέλεξε να ακολουθήσει σε μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής του, κάνοντας ευτυχίσμενους και περήφανους παράλληλα και τους γονείς τους.
Πηγή: flashnews.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs