Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Βρετανία: Ραγδαία αύξηση για το «ποrνό της εκδίκησης» παρά το βαρύ πρόστιμο


Παρά το γεγονός ότι από τον Απρίλιο του 2015 υπάρχει νόμος στη Βρετανία που διώκει το...
αποκαλούμενο «ποrνό της εκδίκησης», έχουν καταγραφεί περισσότερα από 200 υποθέσεις διαρροής εικόνων ή βίντεο σεχουαλικού περιεχομένου χωρίς την έγκριση των ατόμων που εμφανίζονται σε αυτό. 

Το «ποrνό της εκδίκησης» στην ουσία είναι ακατάλληλες φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το άσχημο τέλος μίας σχέσης, όταν ο ένας από τους συντρόφους αποφασίζει να εκδικηθεί τον άλλον με αυτόν τον τρόπο.

Μάλιστα, πρώτα η Καλιφόρνια επέβαλε ποινή φυλάκισης σε άτομο που ανέβασε ακατάλληλου περιεχομένου βίντεο στα social media καταδικάζοντας τον δράστη σε μέχρι έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 1.000 δολαρίων.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη Βρετανία, τους πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή του νόμου υπήρχαν 1.160 τέτοιες αναφορές, με τους δικαστές να επιβάλουν ποινή φυλάκισης, σε ορισμένες περιπτώσεις, μέχρι και δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το BBC, έως το 2015 ελάχιστες περιπτώσεις ποrνό έφθασαν στη Δικαιοσύνη, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, τα συγκεκριμένα περιστατικά αντιμετωπίζονταν με τους ισχύοντες νόμους περί δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ή παρενόχλησης, με αποτέλεσμα μετά τη δημιουργία του νέου νόμου να έχουν αυξηθεί δραματικά οι υποθέσεις.





Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το BBC, παρά το φουσκωμένο πρόστιμο και την μεγάλη διάρκεια της ποινής, οι παραβάτες, δεν φαίνονται να βάζουν μυαλό, με τα κρούσματα του «ποrνό της εκδίκησης» να αυξάνονται.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs