Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Κατάφεραν να χωρίσουν μετά από 20 ώρες εγχείρησης, σιαμαία αδελφάκια (Photos)


Οι γιατροί χρειάστηκαν 20 ώρες για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την εγχείρηση διαχωρισμού δύο σιαμαίων αγοριών που ήταν ενωμένα στο κεφάλι....
Ο Ανίας και Τζέιντον ΜακΝτόναλντ, 13 μηνών, αναρρώνουν από τη δύσκολη εγχείρηση που μπορούσε να τους κοστίσει τη ζωή, σε νοσοκομείο του Μπρονξ. Σύμφωνα με τον χειρουργό, τα δύο παιδιά τα έχουν καταφέρει πολύ καλά μέχρι αυτή την ώρα, παρά το γεγονός της διακοπής της εγχείρησης για κάποιο χρονικό διάστημα επειδή διαπιστώθηκε ότι τα δύο παιδιά μοιράζονταν περισσότερο εγκεφαλικό ιστό από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.


Τέτοιου είδους εγχειρήσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, όμως εάν δεν πραγματοποιηθούν τα σιαμαία που είναι ενωμένα στο κεφάλι έχουν 80% πιθανότητες να πεθάνουν πριν από την ηλικία των δύο ετών.

Ο διαχωρισμός των σιαμαίων σημαίνει ότι το ένα ή και τα δύο παιδιά μπορεί να αντιμετωπίσουν αναπτυξιακές δυσκολίες. «Γνωρίζαμε ότι αυτή είναι μία σημαντική πιθανότητα, αλλά θα συνεχίσουμε να αγαπάμε τα αγόρια μας» είπε η μητέρα τους και πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρο πως ο Ανίας θα αντιμετωπίσει πιο σοβαρές δυσκολίες από τον αδελφό του.


Η ομάδα που πραγματοποίησε την εγχείρηση είχε περάσει μήνες προετοιμασίας σχεδιάζοντας τη στρατηγική τους κάνοντας πρακτική σε τρισδιάστατα μοντέλα αναπαράστασης της εγχείρησης.




Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs