Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Δικαιώνεται το 70% όσων προσφεύγουν κατά των φορολογικών ελέγχων


Επτά στους 10 φορολογουμένους που προσφεύγουν σε διοικητικά δικαστήρια κατά των αποφάσεων φορολογικού ελέγχου δικαιώνονται.

Αυτό προκύπτει από...
στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύει η «Καθημερινή» και αφορούν την περίοδο Αύγουστος 2013 - Σεπτέμβριος 2016.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 604 αποφάσεων οι 440 ήταν θετικές για τους φορολογούμενους, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων και τα χρηματικά ποσά που βεβαιώνονται.

Παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Εσόδων δήλωσε στην εφημερίδα, πως ο λόγος που κέρδισαν τόσοι φορολογούμενοι στα δικαστήρια οφείλεται στο γεγονός ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός πρώτον υπολόγιζε λανθασμένα τους φόρους και τα πρόστιμα και δεύτερον βεβαίωνε υψηλότερα ποσά φόρου από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα.
Η «φουσκωμένη» βεβαίωση φόρων επέτρεπε στους επικεφαλής των ελεγκτικών κέντρων να υποστηρίζουν στους προϊστάμενούς τους ότι είχαν πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί.

Την ίδια στιγμή, οι εν λόγω οφειλές-φάντασμα αύξαναν πλασματικά τον όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που μάλιστα δεν μπορούσαν να εισπραχθούν.

Google+ Followers