Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Το νησί του Καναδά που προσφέρει δουλειά και 8 στρέμματα γης σε όποιον μετακομίσει εκεί! - Ένα πανέμορφο νησί πάνω στις όχθες του Ατλαντικού


Η επαρχία της Νέας Σκωτίας στον Καναδά, θεωρείται μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Βόρειας Αμερικής και ...
ίσως του κόσμου. Εκεί υπάρχουν αρκετά νησάκια που βρέχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό, με ένα συγκεκριμένο να ξεχωρίζει. Είναι το πανέμορφο νησάκι των 135.000 κατοίκων, το Cape Breton, όπου οι ιθαγενείς και οι απόγονοι των αποίκων ζουν αρμονικά, προερχόμενοι από διάφορες θρησκείες.

Στο νησί υπάρχει ένα χωριό, μ' ένα πάρα πολύ περίεργο όνομα. Ονομάζεται Whycocomagh και κατοικείται από 800 περίπου ανθρώπους. Έχει ένα παντοπωλείο, το οποίο και εξυπηρετεί τον πληθυσμό. Αλλά η μείωση του ντόπιου πληθυσμού και του νησιού συνολικότερα, είναι αυτό που οδήγησε την κόρη του ιδιοκτήτη του παντοπωλείου να κάνει μια εξίσου περίεργη με το όνομα του χωριού αλλά μάλλον συμφέρουσα ανάρτηση στο Facebook.


Έγραψε λοιπόν πως το μαγαζί ζητά προσωπικό και προσφέρει, εκτός από μισθό, και 8 στρέμματα γης. Αν καλλιεργήσουν από εκεί και πέρα την γη για πέντε χρόνια, τότε θα γίνουν ιδιοκτήτες της!

Η αγγελία αναρτήθηκε πριν από ακριβώς έναν μήνα, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στα social media. Πάνω από 3.000 ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν να εργαστούν στο νησί, με την ανάρτηση να γίνεται viral.


«Είμαστε μια επιχείρηση που έχει καθιερωθεί στο κέντρο του Cape Breton, είμαστε πλούσιοι σε δουλειές, γη και προοπτικές αλλά όχι και σε ανθρώπους», αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγελία και συνεχίζει:


«Είστε κάποιος που θέλει να ζήσει μια πιο απλή ζωή, κοντά στη φύση, σε μια περιοχή που εξακολουθεί να πιστεύει στα γεύματα που διοργανώνει η κοινότητα και στις εβδομαδιαίες συναντήσεις για μαρμελάδα; Δεν μπορούμε να σας δώσουμε πολλά χρήματα, αλλά μπορούμε να σας δώσουμε μια υπέροχη ζωή. Ψάχνουμε για ανθρώπους που είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, που θέλουν να είναι μέρος μιας κοινότητας και που θα αντιμετωπίζουν την επιχείρησή μας όχι απλά ως μια δουλειά αλλά ως μια ομαδική εργασία με στόχο να δημιουργήσουμε όλοι μαζί κάτι για το οποίο θα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Εάν είστε φιλικοί, βοηθάτε του άλλους, θετικοί και έχετε τα προσόντα να εργαστείτε στη βιομηχανία τροφίμων ή στην εξυπηρέτηση πελατών, τότε είστε αυτός που ψάχνουμε».




Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες ανακοίνωσαν πρόσφατα πως προσέλαβαν ήδη τριά άτομα που θα μεταβούν σύντομα στο νησί ώστε να πιάσουν δουλειά και να ολοκληρώσουν την συμφωνία. 







 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs