Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Με ποσοστό πάνω από 93% επανεξελέγη ο Τσίπρας - Απόλυτη επικράτηση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ


Επανεκλέγεται με ποσοστό 92,39% όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής και...
επί των εγκύρων το ποσοστό ανεβαίνει στο 93,54%.

Στο 1ο συνέδριο το 2013, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκλεγεί με ποσοστό 74,08% καθώς ήταν ισχυρή η παρουσία του Αριστερού Ρεύματος του Π.Λαφαζάνη.

Με δεδομένο αυτό το θριαμβευτικό αποτέλεσμα στην προεδρική κάλπη η μόνη αγωνία για την ηγεσία είναι τώρα ποια πρόσωπα θα αναδειχθούν στην νέα Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα των 151 μελών της Κ.Ε θα ανακοινωθούν την Δευτέρα. Κι αυτό διότι θα προκύψουν αφού θα έχουν ληφθεί υπόψη και οι ποσοστώσεις που αποφασίστηκαν στο συνέδριο.


Πως η Κ.Ε επηρεάζει τον ανασχηματισμό

Η κατάταξη στην πρώτη δεκάδα στην ψηφοφορία κατά πολλούς θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό και τον επικείμενο ανασχηματισμό ο οποίος δεν είναι όσο κι αν δηλώνεται αποκλειστική προνομία του πρωθυπουργού.

Κι αυτό γιατί συνδέεται και με τις διαθέσεις των δανειστών και το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης.




Οι «κεραυνοί» Τσίπρα σε όσους... δεν κατάλαβαν

Ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε το πρωί να ψηφίσει στο Ταε Κβο ντο χαλαρός σε αντίθεση με την διάθεση που αντιμετώπισε το βράδυ του Σαββάτου την καταψήφιση της εισήγησής του κατά την αρχική ψηφοφορία για την ποσόστωση στην εκπροσώπηση των βουλευτών στην Κ.Ε.

Οι σύνεδροι σε μεγάλη πλειοψηφία τάχθηκαν υπέρ της τροπολογίας που προέβλεπε πως μόνο το το 25% των μελών μπορούν να προέρχονται απο την ΚΟ και την κυβέρνηση. Αυτό θα σήμαινε πως στους 151 της ΚΕ μόνο 38 θα ήταν βουλευτές, υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη.Ο πρωθυπουργός παρενέβη με στίλ που σε πολλούς θύμισε για μια ακόμη φορά Α. Παπανδρέου και ανέτρεψε την δυσμενή αυτή εξέλιξη.

«Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου» είπε σε μια αποστροφή πολλών αναγνώσεων. Στην επαναληπτική ψηφοφορία που ακολούθησε αποκαταστάθηκε η τάξη αν και είχαν διατυπωθεί αιχμηρές ενστάσεις από πλευράς των 53+.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs