Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Επιστρέφει στη σκηνή ο θρυλικός Φιλ Κόλινς


Για τη συνεργασία με την Αντέλ , την επανένωση των Genesis και τα θέματά του με το αλκοόλ, μίλησε ο Φιλ Κόλινς ανακοινώνοντας...
ότι επιστρέφει μετά από μία δεκαετία με συναυλίες στο Λονδίνο, το Παρίσι και την Κολωνία την επόμενη χρονιά. Τον Ιούνιο του 2017 ο Φιλ Κόλινς θα δώσει πέντε συναυλίες στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο και στη συνέχεια θα εμφανιστεί στο Παρίσι και την Κολωνία. Ο πρώην ντράμερ, αρχηγός των Genesis μετά την αποχώρηση του Πίτερ Γκάμπριελ, Φιλ Κόλινς – ο οποίος είναι ένας από τους τρεις καλλιτέχνες στην ιστορία που έχουν πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους – πρώτα ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη μουσική σκηνή το 2011.

Ωστόσο, τόνισε ότι οι δύο εμφανίσεις του σε δύο φιλανθρωπικά σόου τον Αύγουστο τον έκαναν να αλλάξει γνώμη και ότι επίσης τα παιδιά του τον ενθάρρυναν να αρχίσει να τραγουδά ξανά.«Θα είναι μία διαδρομή στα τραγούδια μου που οι άνθρωποι αγαπούν» είπε για την τουρνέ με τίτλο “Not Dead Yet” που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2017. Ο γιος του Κόλινς, 15 ετών θα τον συνοδεύει στη σκηνή, παίζοντας ντραμς στην περιοδεία. Ο 65χρονος τραγουδιστής ανέφερε ότι είναι απίθανο να παίξει ο ίδιος ντραμς και ότι “μόνο θα τραγουδά”.

“Δεν νομίζω να μπορέσω ποτέ να παίξω όπως έπαιζα” παραδέχθηκε ο Φιλ Κόλινς. “Κάτι συνέβη μία νύχτα στην τελευταία περιοδεία των Genesis και μετά από εκείνο το σημείο, δεν ξαναγύρισα, προσπάθησα με πιο βαριές μπαγκέτες, προσπάθησα να χρησιμοποιήσω μεγαλύτερα πιατίνια, δεν μπορούσα να πάρω δύναμη. Είναι λίγο μυστήριο, δεν ξέρω γιατί συνέβη, αλλά είμαι 65 και έπαιζα ντραμς από τότε που ήμουν πέντε χρονών. Παίζω με τα δάχτυλα κι αυτό είναι που έχει ατονήσει τα τελευταία χρόνια. Οπότε το θέμα είναι να ανακτήσω τη δύναμή μου.. Έχω ένα σετ ντραμς στο γκαράζ και θα το πάρω να δω αν τουλάχιστον μπορώ να παίξω το In the Air”.

Ο μουσικός αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη μάχη που έδωσε με το αλκοόλ μετά το τρίτο του διαζύγιο το 2008.“Ήθελα να είμαι ο πατέρας στο σπίτι αλλά μόλις αποσύρθηκα η οικογένειά μου διαλύθηκε, δεν είχα τίποτα να κάνω στο σπίτι. Και τότε άρχισα να πίνω” υπογράμμισε. Μετά από παραμονή σε κέντρο αποτοξίνωσης, ο τραγουδιστής είναι νηφάλιος εδώ και τρία χρόνια και είναι ξανά μαζί με την τρίτη σύζυγό του, παρ ότι όπως είπε γελώντας ειρωνικά “δεν του επέστρεψε τα χρήματα πίσω”.





Ο Φιλ Κόλινς, ο οποίος εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου με μπαστούνι, μίλησε και για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. “Εξήντα χρόνια στα ντραμς έχουν διαλύσει την πλάτη και τους γοφούς μου” είπε. “Έκανα εγχείρηση στην πλάτη, αλλά τώρα έχω πρόβλημα στο πόδι. Ελπίζω να γίνω καλύτερα καθώς τα νεύρα αναγεννιούνται”.

Ο Βρετανός τραγουδιστής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Genesis να συνεργαστούν ξανά στο μέλλον. Το γκρουπ επανενώθηκε το 2007 για μία περιοδεία, αλλά από τότε δεν έχουν παίξει μαζί. “Γράφοντας το βιβλίο (την αυτοβιογραφία του Not Dead Yet) θυμήθηκα πόσο καλοί φίλοι είμαστε” είπε. “Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι κάτι πολύ ξεχωριστό.... δεν θα το αποκλείσω”.

Ο Φιλ Κόλινς τόνισε ότι είναι ανοιχτός για συνεργασία με τη νέα γενιά μουσικών που τον έχουν αναφέρει ως πηγή έμπνευσης – Κάνιε Γουέστ, Λόρντι και Μπιγιονσέ – αν και ήταν σαφής ότι δεν θέλει να είναι “το διακοσμητικό στην τούρτα κάποιου άλλου”.

Όταν η Αντέλ προετοίμασε το τρίτο της άλμπουμ συνάντησε τον Κόλινς και του ζήτησε να της γράψει ένα μουσικό κομμάτι “μετά εξαφανίστηκε.... εγώ δεν το τελείωσα και ποτέ δεν άκουσε τι έγραψα”, είπε.

Ακόμη ανέφερε ότι είχε τον τηλεφωνικό αριθμό του Φάρελ Γουίλιαμς, αλλά παραδέχθηκε “δεν ξέρω τι θα του έλεγα”. Ο Κόλινς είπε ότι προς το παρόν οι θαυμαστές του δεν θα πρέπει “να περιμένουν νέα μουσική”. “Θα εμφανιστώ στις συναυλίες και μετά θα πρέπει να ξαπλώσω”, πρόσθεσε.

“Νόμιζα ότι θα αποσυρθώ ήσυχα” υπογράμμισε αναφερόμενος στην επιστροφή του. “Αλλά χάρη στους θαυμαστές, την οικογένεια και τη στήριξη από κάποιους εξαιρετικούς καλλιτέχνες ανακάλυψα ξανά το πάθος μου για τη μουσική και την ερμηνεία. Είναι ώρα να τα ξανακάνω όλα και είμαι ενθουσιασμένος. Φαίνεται το σωστό”, σημείωσε. Ο Φιλ Κόλινς είναι τραγουδιστής, συνθέτης, ντράμερ, παραγωγός και ηθοποιός. Έκανε το πρώτο σόλο άλμπουμ το 1981 με τίτλο Face Value με πρώτη επιτυχία το In the Air Tonight. Άλλες επιτυχίες του ήταν τα σινγκλς Easy Lover, You Can't Harry Love και Against All Odds, I wish it would rain down, One more night, Do you remember. Η αυτοβιογραφία του με τίτλο Not Dead Yet κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs