Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Κίνημα κατά των πλειστηριασμών -Αγανακτισμένοι πολίτες σταματούν τη διαδικασία


Την κατάσταση στα χέρια τους φαίνεται ότι παίρνουν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αντιδρώντας...
στους αλλεπάλληλους πλειστηριασμούς κατοικιών.

Να σημειωθεί ότι ήδη εκπλειστηριάζονται κατοικίες για χρέη 500 ευρώ(!), ενώ στόχος έχει γίνει και η α' κατοικία. Κι όλα αυτά σε λαϊκές περιοχές της Θεσσαλονίκης, στη Νέα Ιωνία, στο Περιστέρι, στης Νίκαια, στο Λαύριο και σε άλλες περιοχές που κάθε άλλο παρά ως ακριβές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», φώναζαν το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου πολίτες στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, όταν ήρθαν στα χέρια με ΜΑΤ μέσα στην αίθουσα.

Εκπρόσωποι από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης προσπάθησαν και τελικά κατόρθωσαν να κριθεί άγονος ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας του πολίτη, ο οποίος είναι ΑμεΑ.

Η υπόθεση, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, αφορούσε άτομο με ειδικές ανάγκες, ο οποίος χρωστάει επιχειρηματικό δάνειο 300.000 ευρώ, ενώ έχει και χρέος 60.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ.


Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης ακολούθησαν πολίτες σε Πάτρα και Κορωπί

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, σχηματίστηκε ανθρώπινη αλυσίδα έξω από Ειρηνοδικείο Πατρών, με σκοπό να μην βγουν στο... σφυρί οι περιουσίες των ιδιωτών.

Τέσσερις πλειστηριασμοί ακυρώθηκαν και στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου. 47 άνθρωποι απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου, αποτρέποντας τους συμβολαιογράφους να εισέλθουν στο χώρο διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Νέος γύρος επεισοδίων ανάμεσα σε πολίτες και ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης

Χθες 5/10, εξοργισμένοι πολίτες προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο προκειμένου να διακόψουν τη διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτου. Εκεί όμως τους περίμεναν άνδρες των ΜΑΤ που τους απαγόρευσαν την είσοδο. Ένας άνδρας συνελήφθη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά των πλειστηριασμών. 


Ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία ότι επιτέθηκε στους άνδρες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στο σημείο.


Ένταση και στα ειρηνοδικεία Αθηνών, Περιστερίου και Ιλίου

Στο Περιστέρι ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 3 πλειστηριασμοί- μιας πρώτης κατοικίας και δύο καταστημάτων. Έξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 25 άτομα που δεν επέτρεψαν την είσοδο των συμβολαιογράφων εντός του κτιρίου και έτσι η διαδικασία αναβλήθηκε.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας είχαν προγραμματισθεί να βγουν στο σφυρί τρία διαμερίσματα, και τα τρία είναι πρώτες κατοικίες. Και εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος με αποτέλεσμα η διαδικασία να αναβληθεί.

Στο Ίλιον επρόκειτο να βγει στο σφυρί το σπίτι πολίτη, που όπως έλεγε χαρακτηριστικά «δεν έχει να φάει, όχι να πληρώσει το δάνειο».





Ακύρωση πλειστηριασμών και στην Κρήτη

Στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών μπήκαν και οι πολίτες του Ηρακλείου, οι οποίοι χθες 5/10 δεν επέτρεψαν στους συμβολαιογράφους να πραγματοποιήσουν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Οι συμβολαιογράφοι δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αφού οι διαδηλωτές είχαν κλείσει την είσοδο του κτιρίου. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν πλειστηριασμοί στο Ηράκλειο. Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs