Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Μιανμάρ: Φυλάκιση για Ολλανδό τουρίστα επειδή έβγαλε ένα μεγάφωνο από την πρίζα - Αποσύνδεσε το μεγάφωνο την ώρα που μεταδιδόταν θρησκευτική τελετή


Ένας ανυποψίαστος Ολλανδός ταξιδιώτης καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση και βαριά καταναγκαστικά έργα στη Μιανμάρ γιατί ...
απλώς αποσυνέδεσε ένα μεγάφωνο από την πρίζα! Την ώρα εκείνη το μεγάφωνο μετέδιδε μία βουδιστική τελετή με αποτέλεσμα εκείνος να μην μπορεί να κοιμηθεί!

Ο 30χρονος Klaas Haytema αποσυνέδεσε το μεγάφωνο με αποτέλεσμα να συλληφθεί αστραπιαία από τις αρχές. Στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι κοντά στο ξενοδοχείο του στο Μανταλέι βρισκόταν σε εξέλιξη θρησκευτική λειτουργία.

Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του 30χρονου Ολλανδού, τονίζοντας στην ετυμηγορία του πως ο κατηγορούμενος είναι «ξεκάθαρα ένοχος» για προσβολή θρησκευτικού αισθήματος, καταδικάζοντάς τον σε τρεις μήνες φυλάκιση και βαριά καταναγκαστική εργασία. Ο Ηaytema γλύτωσε ποινή τριών επιπλέον μηνών για παραβίαση των όρων της βίζας (σ.σ. υπάρχει όρος που υποχρεώνει τους επισκέπτες να σέβονται τα τοπικά έθιμα) αφού συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 100.000 KYAT (περίπου €80).




Σύμφωνα με το BBC, στη Μιανμάρ η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού έχει ασπαστεί το Βουδισμό καιοι προσβολές κατά της θρησκείας αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα τόσο από τα δικαστήρια, όσο και από την κοινή γνώμη. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια αρκετοί τουρίστες έχουν πέσει «θύματα» του αυστηρού νομοθετικού πλαισίου της χώρας. Τον περασμένο Ιούλιο, ένας Ισπανός τουρίστας απελάθηκε επειδή είχε ένα τατουάζ του Βούδα στο πόδι του, ενώ πέρυσι, ένας Νεοζηλανδός ιδιοκτήτης μπαρ εξέτισε 10μηνη ποινή φυλάκισης λόγω προσβολής του θρησκευτικού αισθήματος καθώς χρησιμοποίησε την εικόνα του Βούδα στην προώθηση μίας βραδιάς με φτηνά ποτά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs