Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου οι ΗΠΑ για τις δηλώσεις Ερντογάν - Καλούν Ελλάδα και Τουρκία να «διατηρήσουν καλές γειτονικές σχέσεις»


Για μία ακόμη φορά, η αμερικανική κυβέρνηση επέλεξε να μην τοποθετηθεί στις απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας...
και του προέδρου της Ταγίπ Ερντογάν.

Αφορμή αυτή τη φορά ήταν οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου εναντίον της Ελλάδας και η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου.

Απαντώντας σε ερώτηση του Έθνους και της ιστοσελίδας mignatiou.com , για την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρχικά παρέπεμψε στην τουρκική κυβέρνηση για περαιτέρω σχολιασμό των δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια πρόσθεσε τα εξής: «Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν επί μακρόν εδραιωμένους διπλωματικούς διαύλους για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Αιγαίου. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενθαρρύνει την Τουρκία και την Ελλάδα να εργαστούν από κοινού για να διατηρήσουν καλές γειτονικές σχέσεις και να διασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Ανεξάρτητες διπλωματικές πηγές με τις οποίες επικοινωνήσαμε μίλησαν για μία μη παραδεκτή δήλωση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα. Τόνισαν ότι η στάση Ποντίου Πιλάτου από την πλευρά της Αμερικής ενθαρρύνει την επιθετικότητα του Ερντογάν, ενός απολυταρχικού και απρόβλεπτου ηγέτη, Σίγουρα, όπως τόνισαν, η «ανεξαρτητοποίηση» της Αμερικής σε αυτό το κρίσιμο θέμα στέλνει λάθος μηνύματα στην Άγκυρα.
Πηγή: Mignatiou

Google+ Followers