Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Δήμαρχος Αγκυρας: Δικό μας το Αιγαίο - Νέα τουρκική πρόκληση, από τον δήμαρχο - «πρωτοπαλίκαρο» του Ερντογάν


Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προκλητικές δηλώσεις τούρκων υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Μετά τις...
δηλώσεις Ερντογάν με τις οποίες ο τούρκος πρωθυπουργός αμφισβητούσε εμμέσως τη Συνθήκη της Λωζάνης και την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία ετίθετο θέμα κυριότητας νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, σειρά είχε ο δήμαρχος της Άγκυρας και «πρωτοπαλίκαρο» του Ταγίπ Ερντογάν Melih Gokcek.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Gokcek δημοσίευσε έναν χάρτη της Ελλάδας στην οποία όλα τα νησιά του Αιγαίου, από τη Σαμοθράκη μέχρι την Εύβοια και από την Θάσο μέχρι την Κρήτη είναι βαμμένα σε μπλε χρώμα. «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάνης, τα νησιά που είναι σε μπλε χρώμα δόθηκαν στην Ελλάδα. Και ακόμη κάποιοι άνθρωποι λένε χωρίς ντροπή ότι επρόκειτο για επιτυχία» ήταν το σχόλιό του.

Ο Gokcek είναι γνωστός για τις προκλητικές του δηλώσεις. Πριν από μερικές εβδομάδες μάλιστα, ο δήμαρχος της Άγκυρας δήλωσε πώς κατάφερε να αποτρέψει ένα σχέδιο των Αμερικανών που είχε ως στόχο να προκαλέσει έναν τεράστιο σεισμό στην Τουρκία. Όπως μάλιστα συμπλήρωσε, το σχέδιο προέβλεπε την ενεργοποίηση μιας μεγάλης σεισμικής δόνησης μέσω μια μυστικής μηχανής.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η δήλωση Gokcek έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.


Google+ Followers