Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Μαθητές Συκεών προς γονείς Ωραιοκάστρου: Δεν χωρούν ρατσιστικές συμπεριφορές στην κοινωνία


Ανακοίνωση-κόλαφο για τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις των γονέων του Ωραιοκάστρου, ενώπιον του...
ενδεχομένου να φοιτήσουν στα σχολεία της περιοχής προσφυγόπουλα, εξέδωσαν οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Συκεών.

Τα λυκειόπαιδα, με μια ανακοίνωση-φωτιά, καταδικάζουν τις ρατσιστικές συμπεριφορές των γονέων του Ωραιοκάστρου, κάνοντας λόγο για «θλιβερή αντίδραση» και για «τραγελαφική παραφωνία».


Ολόκληρη η επιστολή των μαθητών έχει ως εξής:

«Οι ρατσιστικές αντιδράσεις των Συλλόγων Γονέων του 5ου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και του Δήμαρχου της περιοχής, με τις οποίες αρνούνται να φοιτήσουν στα σχολεία τους παιδιά προσφύγων και μεταναστών (προφασιζόμενοι και υγειονομικούς κινδύνους) δείχνει μία εικόνα ντροπής και προσβολής στην ίδια την μνήμη των κατοίκων του (ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες του Πόντου και του Καυκάσου).

Πρόκειται για μία κίνηση αυτών των συλλόγων ανεπίτρεπτη, που δεν μπορεί παρά να προκαλεί αποστροφή, αγωνία για το σκοτάδι που απειλεί την ελληνική κοινωνία. Μια κίνηση η οποία πρέπει να καταδικαστεί καθαρά και στην οποία πρέπει να αντισταθούμε δραστήρια.
Η θλιβερή αντίδραση αυτών των συλλόγων, με αποδέκτη τους πιο φτωχούς και καταφρονεμένους αυτής της κοινωνίας μπορεί να θεωρηθεί τραγελαφική παραφωνία μπροστά στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που έδειξε ο λαός.

Με αυτήν μας την ανακοίνωση, λοιπόν, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Συκεών θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα υπεράσπισης των προσφυγόπουλων, καθώς η δωρεάν εκπαίδευση είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Έτσι, εμείς που θεωρούμαστε η νέα γενιά, δείχνουμε με την στάση μας ότι τέτοιες και παρόμοιες ρατσιστικές συμπεριφορές δεν χωράνε σε αυτήν την κοινωνία.

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Συκεών».

πηγή: alfavita.gr

Google+ Followers