Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων άνοιξε τις πόρτες του μια δεκαετία μετά το κλείσιμό του - Μοιάζει σαν να έχει παγώσει στον χρόνο


Το εργοστάσιο Longbridge στο Birmingham του Ηνωμένου βασιλείου, εκεί που κάποτε η MG Rover κατασκεύαζε ...
αυτοκίνητα, είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και περίπου 10 χρόνια. Το σκηνικό είναι τουλάχιστον λυπηρό, και πως να μην είναι, όταν αντικρύζεις μισοτελειωμένα αυτοκίνητα, άδεια γραφεία και χαρτιά πεταμένα παντού. Κάτι που σημαίνει ότι μετά από την κατάρρευση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2005, οι υπάλληλοι και οι εργάτες έφυγαν κακήν κακώς από της δουλειές του.

Το εργοστάσιο όμως έμεινε όπως ήταν για μια δεκαετία. Δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε ποτέ και κανείς δεν αποπειράθηκε να το «αγγίξει». Προσωπικά αντικείμενα υπάρχουν ακόμα πάνω στα γραφεία, ενώ πρόσφατα η MG Rover ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο στο West Midlands έχει σταματήσει την παραγωγή και την συναρμολόγηση αυτοκινήτων μετά από έναν αιώνα εργασιών.

Την δεκαετία του ’80, στο εργοστάσιο εργάζονταν 25.000 άνθρωποι. Οι εικόνες που τράβηξε ο φωτογράφος Dab hand δεν έχουν καμία σχέση με τότε. Αν και ο φωτογράφος δήλωσε πως ήταν ένα εξαιρετικό προνόμιο να δει το εσωτερικό του εργοστασίου 10 χρόνια μετά το κλείσιμό του. «Ήταν εντελώς ανέγγιχτο. Σκέφτεσαι ότι υπήρξαν χιλιάδες άνθρωποι που δούλεψαν εδώ και πως τώρα είναι σαν να έχει παγώσει στον χρόνο» είπε στην Daily Mail.

Οι φωτογραφίες του προκαλούν θαυμασμό αλλά και μια μελαγχολία. Σκουριασμένα και ημιτελή αυτοκίνητα που δεν θα ολοκληρωθούν ποτέ. Ειδικά αν συγκρίνεις την σημερινή εικόνα με το «ένδοξο» παρελθόν...

 Πως ήταν το εργοστάσιο πριν κλείσειGoogle+ Followers