Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ξανά στο νοσοκομείο η Βρετανίδα νοσοκόμα που μολύνθηκε από τον ιό Εμπολα


Η βρετανίδα νοσοκόμα Πολίν Κάφερκι, η οποία μολύνθηκε με τον ιό Έμπολα το 2014 ενώ ...
περιέθαλπε ασθενείς στη Σιέρα Λεόνε, ξαναμπήκε στο νοσοκομείο στη Σκωτία για έλεγχο και η κατάστασή της είναι σταθερή, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία υγείας της Γλασκόβης.

"Η κυρία Κάφερκι εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Βασίλισσα Ελισάβετ για παρακολούθηση ρουτίνας από την Ομάδα Μεταδοτικών Ασθενειών", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την ευρύτερη Γλασκόβη και το Κλάιντ.

"Υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις και η κατάστασή της παραμένει σταθερή".

Η Κάφερκι, 40 ετών, μολύνθηκε στη διάρκεια μιας έξαρσης της πολύ μεταδοτικής ασθένειας που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 11.300 ανθρώπων σε τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Κατά την επιστροφή της στη Βρετανία το 2014, νοσηλεύθηκε σε ειδική μονάδα απομόνωσης στο Λονδίνο, αλλά εξακολούθησε να έχει προβλήματα υγείας ως απόρροια της μόλυνσής της από τον Έμπολα.

Τον περασμένο μήνα απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ότι είχε θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία επειδή είχε αποκρύψει το γεγονός ότι είχε πυρετό όταν επέστρεψε την πρώτη φορά από τη Σιέρα Λεόνε.




Η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον έγραψε στο twitter: "Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου στην Πολίν Κάφερκι. Έχει ήδη υποφέρει πάρα πολύ – και όλ΄αυτά προσπαθώντας να βοηθήσει τους άλλους. Η σκέψη μας είναι μαζί της".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs