Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Η «νοικοκυρά» που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Τζιχαντιστών - «Τους πολέμησα, τους αποκεφάλισα, μαγείρεψα τα κεφάλια τους, έκαψα τα σώματά τους»


Στην επαρχία του Shirqat στο Ιράκ, υπάρχει μια γυναίκα που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος του ISIS! Μαζί με τους...
70 περίπου άντρες που ανήκουν στην «ταξιαρχία» της, έχουν γίνει σύμβολο στην περιοχή, με το Ισλαμικό Κράτος να την έχει συμπεριλάβει στην λίστα με τους καταζητούμενους της. Και μάλιστα πολύ ψηλά. Η Γουαχίντα Μοχάμεντ ή Ουμ Χαναντί είναι 39 χρονών, αρχηγός της τοπικής πολιτοφυλακής και στην μάχη της με τον ISIS έχει χάσει οικογένεια και πολλούς συντρόφους.


Η όψη της δεν σου γεμίζει αρχικά το μάτι, αλλά έχει θάρρος και πυγμή, κάτι που την διευκολύνει να επιβάλλεται στους άντρες! Χρησιμοποιεί κυρίως μια μπερέτα 9 χιλιοστών και πλέον η εμπειρία της την έχει κάνει έναν ικανό και φονικό στρατιώτη.

Μάλιστα πρόσφατα κατάφερε να απωθήσει τους άντρες του Ισλαμικού Κράτους, βοηθώντας την κυβέρνηση σημαντικά. Ως αντάλλαγμα, πήρε όπλα και οχήματα ώστε να εξοπλιστεί κατάλληλα και να πολεμάει, μαζί με τους άντρες της, με μεγαλύτερη όρεξη και ζήλο.«Ξεκίνησα να πολεμάω τους τρομοκράτες το 2004, δουλεύονται με τις αρχές του Ιράκ. Δέχθηκα απειλές από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ISIS, συμπεριλαμβανομένου του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι».

«Είμαι στην κορυφή της λίστας των καταζητούμενων, πάνω και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», είπε καμαρώνοντας.

«Προσπάθησαν να με σκοτώσουν έξι φορές. Έχω θραύσματα από βόμβα στο κεφάλι και τα πόδια μου και τα πλευρά μου είναι σπασμένα».Ως τώρα έχασε δυο συζύγους, τρία αδέρφια (αλλά και τον σκύλο, το πρόβατο και τα πουλιά της όπως λέει και η ίδια), όλους στον πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος. Αλλά δεν δείχνει να πτοείται καθόλου. Ίσα ίσα, το μίσος της μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Η ίδια δηλώνει: «Τους πολέμησα, τους αποκεφάλισα, μαγείρεψα τα κεφάλια τους, έκαψα τα σώματά τους».


Δεν δικαιολογείται για τις βιαιότητες της απλά λέει σε όλους να επισκεφθούν την σελίδα της στο Facebook για να δουν μόνοι τους τις πράξεις μεγαλείου της.

Και πράγματι εκεί υπάρχουν όλα. Φωτογραφίες από κομμένα κεφάλια μέσα σε κατσαρόλες, δικές τις εικόνες μέσα σε σωρούς καμένων σωμάτων και πόζες με φρεσκοκομμένα κεφάλια.

.Την ενοχλεί που της αποδίδουν το επάγγελμα της κομμώτριας και δηλώνει «νοικοκυρά». Έχει δύο κόρες 20 και 22 ετών, ετοιμοπόλεμες και δυναμικές που προς το παρόν όμως είναι απασχολημένες μεγαλώνοντας τα παιδιά τους.

Η Ουμ Χαναντί δεν θα σταματήσει να πολεμά για την απελευθέρωση από τους τρομοκράτες και ποιος ξέρει ίσως και αυτή την ώρα είναι σε κάποια νέα μάχη για την ειρήνη.Google+ Followers