Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Έρχεται η μάχη των μαχών στο Χαλέπι - Καλούν το κόσμο να την εγκαταλείψει


Προειδοποίηση προς όποιον παραμείνει στην πόλη του Χαλεπίου απηύθυνε ο συριακός στρατός δίνοντας την ευκαιρία...
σε όποιον θέλει να εγκαταλείψει τη ρημαγμένη πόλη πριν την τελική μάχη με τους αντάρτες.

Όποιος παραμείνει θα βρεθεί αντιμέτωπος με την «αναπόφευκτη μοίρα του», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες βράδυ. Ο στρατός έχει αποκόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπίου, ενώ διαθέτει αξιόπιστη πληροφόρηση για όλες τις θέσεις των ανταρτών, αλλά και τα σημεία που αποθηκεύουν τον οπλισμό τους. Παράλληλα, παρότρυνε όλους να εγκαταλείψουν τον οπλισμό τους και να απομακρυνθούν από την πόλη.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε επίσης περιορισμό των αεροπορικών επιδρομών και του βομβαρδισμού ανταρτικών θέσεων στο ανατολικό Χαλέπι, προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάσταση ανθρωπιστικής καταστροφής, αλλά και να επιτραπεί σε όσους θέλουν να το εγκαταλείψουν να αποχωρήσουν σε άλλες πιο ασφαλείς περιοχές.




Στο διπλωματικό πεδίο, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς η Γαλλία αναμένεται να παρουσιάσει εντός ωρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο απόφασης για τη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Ερό θα ταξιδέψει μετά τη Μόσχα στην Ουάσινγκτον σε μια προσπάθεια να πείσει τους εταίρους της Γαλλίας να υπερψηφίσουν το σχέδιο απόφασης για τη Συρία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs