Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ο αστυνομικός που έριξε τα χημικά στους συνταξιούχους: Φοβήθηκα ότι θα αναποδογύριζαν την κλούβα και θα είχαμε θύματα


Στους ανωτέρους του απολογήθηκε ο αστυνομικός που ψέκασε με χημικά τους συνταξιούχους, στο πλαίσιο της...
προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης που διατάχθηκε.

Όπως τόνισε ο αστυνομικός, φοβήθηκε ότι θα υπάρξουν θύματα και για αυτόν τον λόγο, χωρίς να ενημερώσει, προχώρησε σε χρήση χημικών για να διαλυθεί το πλήθος.

«Φοβήθηκα ότι θα αναποδογύριζαν την κλούβα. Αν γύριζε θα πλάκωνε συνταξιούχους ή αστυνομικούς. Μπορεί να είχαμε θύματα. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να σταματήσουν να την κουνούν. Έπρεπε να τους απωθήσουμε. Να σταματήσει η ένταση. Έκανα 3 ή 4 φορές χρήση της φυσούνας χημικών χαμηλά στα πόδια. Έκρινα πως ήταν η ιδανικότερη λύση για να αποφευχθούν τα χειρότερα» εξήγησε χθες το βράδυ ο αστυνομικός.

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας διέταξε προκαταρκτική διοικητική εξέταση, η οποία σε είκοσι μέρες πρέπει να βγάλει αποτέλεσμα.

Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν παραπτώματα, θα γίνει ΕΔΕ.




Στη σχετική διαταγή επισημαίνεται πως πρέπει να «διερευνηθεί ενδελεχώς η υπόθεση και καταλογισθούν σε συντρέχουσα περίπτωση ανάλογες πειθαρχικές ευθύνες κατά παντός και με οποιοδήποτε τρόπο υπαίτια εμπλεκόμενου στην υπόθεση αυτή αστυνομικού δικαιοδοσίας μας και για οποιοδήποτε παράπτωμα προκύψει κατά την πορεία της διοικητικής ανάκρισης. Αν κατά την πορεία της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης, διαπιστωθεί η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος που επισύρει την επιβολή ανώτερης πειθαρχικής ποινής να μας αναφέρετε σχετικά, προκειμένου να προχωρήσουμε στην έκδοση διαταγής διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η Π.Δ.Ε. να μας υποβληθεί εντός 20 ημερών».
Φωτογραφία: Eurokinissi/Στέλιος Στεφάνου

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs