Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

"Ψυχροί και αδίστακτοι, ήθελαν να την εξαφανίσουν από προσώπου γης" - Την αθώωση της μητέρας της Άννυ ζήτησε η εισαγγελέας!


Με μία αγόρευση-καταπέλτη η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Μαρία Δημητριάδου...
ζήτησε την ενοχή 28χρόνου πατέρα της Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας) και του 30χρόνου Βούλγαρου φίλου, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρόνης Άννυ τον Απρίλιο του 2015 στο διαμέρισμα-κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα.

Και για τους δυο κατηγορούμενους η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού. Η εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα από όλη την ακροαματική διαδικασία πως ο Σάββας και ο Νικολάι "με οξύ και βίαιο τρόπο σκότωσαν το παιδί" και πρόσθεσε πως από τα ευρήματα προκύπτει ότι η Άννυ επλήγη από αιχμηρό αντικείμενο και το αίμα της διασκορπίστηκε στο σπίτι.

"Η Άννυ έπρεπε να εξαφανιστεί από προσώπου γης και ο τρόπος ήταν ο τεμαχισμός της" πρόσθεσε η εισαγγελική λειτουργός. "Ο Σάββας έκοβε και ο Νικολάι πετούσε τα κομμάτια..." τόνισε η κυρία Δημητριάδου.

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση της μητέρας της Άννυ Δημητρίνα Μπορίσοβα για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο τόσο στην κακουργηματική του όσο και την πλημμεληματική του μορφή και την ενοχή της μόνο για το πλημμέλημα της ψευδορκίας. Για τον τέταρτο κατηγορούμενο, ο οποίος είχε καταθέσει ψευδώς ότι φιλοξενούσε την Άννυ και κατηγορείται μόνο για το πλημμέλημα της ψευδορκίας. η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος.

Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για αδίστακτους δράστες, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια φρικιαστική υπόθεση μοναδική στα παγκόσμια χρονικά, οι λεπτομέρειες τέλεσης της οποίας ξεπερνούν τα όρια της βαρβαρότητας. Η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε "ψυχρό, αμετανόητο, χωρίς ίχνος συναισθήματος και παγερό" τον πατέρα της Άννυ ο οποίος έκοψε το νήμα της ζωής της κόρης του, όπως επίσης "παγερό, αδίστακτο, ψυχρό, άνθρωπο χωρίς συναίσθημα" χαρακτήρισε και τον 30χρόνο Νικολάι για τον οποίο πρόσθεσε πως "είναι χαρακτηριστική η απάθεια και η ψυχρότητα που αφομοίωσε τα γεγονότα κατά όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας".

"Μετά από 10-11 συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία αυτής της φρικιαστικής υπόθεσης. Η μοίρα έμελλε στην Άννυ, ούτε καν 4 ετών, 3,5 ετών ήταν να έχει αυτό το τραγικό τέλος, τραγικότερο και από αυτό της Ιφιγένειας, να σφαγιαστεί από τον ίδιο της τον πατέρα..." είπε η εισαγγελική λειτουργός στην έναρξη της συνεδρίασης, επικαλούμενη την μαρτυρία της γιαγιάς της Άννυ η οποία την μεγάλωνε, που δακρυσμένη είπε στο δικαστήριο πως: "δεν υπάρχει ούτε ένα μνήμα να την κλάψουμε".




Την ίδια στιγμή η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως πρόκειται για μια υπόθεση η οποία εκτός από τα χαρακτηριστικά της τραγικότητας και της φρικιαστικότητας έχει και ιδιομορφίες. Η σημαντικότερη όπως τόνισε η εισαγγελέας είναι πως το πτώμα της Άννυ έχει εξαφανιστεί και συνεπώς δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση που να αποφαίνεται για τους λόγους θανάτου της.

"Ομολογουμένως το παιδί έχει τεμαχιστεί. Επομένως, όποιο αίμα ή άλλο βιολογικό υλικό έχει βρεθεί στο διαμέρισμα είναι από τα υπολείμματα του τεμαχισμού. Ο χώρος έχει καθαριστεί με ισχυρά καθαριστικά με χλωρίνη, επομένως έχουν εξαφανιστεί τα στοιχεία. Και τίθεται το ερώτημα: Έχει διαπραχθεί το τέλειο έγκλημα; Έγκλημα χωρίς τιμωρία; Όχι σε αυτήν την υπόθεση. Το δικαστήριο θα πρέπει να έχει σχηματίσει πλήρη δικανική πεποίθηση...".


"Οι λεπτομέρειες του τεμαχισμού ξεπερνάνε τα όρια της βαρβαρότητας..."

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως "οι περιγραφές του για τον τεμαχισμό ξεπερνάνε στα όρια της βαρβαρότητας..." και αναφέρθηκε στις λεπτομέρειές του όπως τις περιέγραψε ο πατέρας της Άννυ στην προανακριτική του απολογία στους αστυνομικούς. Απευθυνόμενη στη μητέρα της Άννυ της είπε εάν επιθυμεί να αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα και αμέσως η κατηγορούμενη αποχώρησε με την εισαγγελέα να αναφέρεται σε λεπτομέρειες που ξεπερνούν τα όρια της φρίκης.

Η κυρία Δημητριάδου τόνισε πως στο διαμέρισμα-σφαγείο της Μιχάηλ Βόδα ταυτοποιήθηκε πλήθος κυλήδων αίματος το οποίο ανήκει στην Άννυ."Όλοι είδαμε την κατανομή των κυλήδων και την ποιότητα τους, αυτές μπορεί να προέκυψαν είτε όταν η Άννυ ήταν εν ζωή είτε κατά τη διαδικασία του τεμαχισμού" επισήμανε η εισαγγελέας. Ωστόσο διερωτήθηκε πως βρέθηκε το αίμα της Άννυ "στο στρώμα, στο σεντόνι, στο πάπλωμα". Ειδική μνεία έκανε η εισαγγελέας στη κυλήδα αίματος της Άννυ που βρέθηκε στο στρώμα, επισημαίνοντας πως το μικρό κοριτσάκι δεν είχε κοιμηθεί ποτέ εκεί καθώς εκεί έπεφτε για ύπνο μόνο ο Νικολάι.

"Αν είχε πεθάνει από παθολογικά αιτία τι είναι αυτό που οδήγησε στον τεμαχισμό της;" διερωτήθηκε η εισαγγελέας προσθέτοντας πως η θέληση για "απομάκρυνση του πτώματος από το σπίτι δεν οδηγεί κατά ανάγκη στον τεμαχισμό και όλα τα υπόλοιπα φρικιαστικά που ακολούθησαν".

Επιπλέον η κυρία Δημητριάδου τόνισε πως ενώ στην πλειονότητα των εγκλημάτων που περιλαμβάνουν τεμαχισμό, σύμφωνα με την παγκόσμια βιβλιογραφία, πρόκειται για μία ένδειξη οργής του δράστη προς το θύμα, μάλιστα επικαλέστηκε στα ελληνικά χρονικά την υπόθεση Φρατζή. Συνήθως, όπως τόνισε η εισαγγελέας, υπάρχει έντονο συναίσθημα μίσους και τιμώρησης του θύματος ή ο δράστης είναι ψυχικά ασθενής. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο επισήμανε η κυρία Δημητριάδου πρόκειται για "παγκόσμια πρωτοτυπία" και δεν ισχύει τίποτα από τα δυο, καθώς ο πατέρας δεν είχε στοιχεία οργής ή πάθους απέναντι στην Άννυ.

"Ο τεμαχισμός δεν ήταν πράξη έκφρασης συναισθήματος, αλλά εκτελέστηκε ψυχρά και μεθοδικά χωρίς ίχνος συναισθήματος. Ο τεμαχισμός είχε ως σκοπό την εξαφάνιση του πως πέθανε η Άννυ" τόνισε η κυρία Δημητριάδου, προσθέτοντας πως ο πατέρας προέβη σε αυτές τις φρικιαστικές ενέργειες για "να μην μπορεί να αποκαλυφθεί ο τρόπος θανάτωσης της".

"Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι το παιδί αυτό πέθανε από παθολογικά αιτία; Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι το βρήκε κάποια τρομερή αρρώστια; Ότι δεν διαμαρτυρήθηκε η Άννυ; Ότι δεν έδειξε καμία δυσφορία; Και τι παθολογικά αιτία είναι αυτά; Ποια είναι αυτή η περίφημη αρρώστια; Και σε τι ακριβώς να μην μπλέξει και δεν ειδοποίησε τις αρχές ο κατηγορούμενος; Μπορεί να το πιστέψει αυτό το δικαστήριο σας;" διερωτήθηκε η εισαγγελέας αποδομώντας τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου πως βρήκε την Άννυ νεκρή το πρωί που ξύπνησε, επαναλαμβάνοντας πως: "ο λόγος που μετέτρεψε το διαμέρισμα της Μιχάηλ Βόδα σε σφαγείο ήταν για να αποκρύβει ο τρόπος με τον οποίο πέθανε η Άννυ".


Τι είπε η εισαγγελέας για τη μητέρα της Άννυ

Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή της μητέρας της Άννυ από το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο επισημαίνοντας πως δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία πως είχε αποδεχθεί ότι το παιδί της βρισκόταν σε κίνδυνο και παρόλα αυτά το άφησε στον πατέρα, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος δεν είχε επιδείξει στο παρελθόν δείγματα βιαιότητας απέναντι στο παιδί.

"Δεν προέκυψε" τόνισε η εισαγγελέας πως "η Δημήτρινα είχε προβλέψει το θάνατο της Άννυ και δεν έκανε τίποτα"

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs