Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Απίστευτες εικόνες: Εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα εγκαταλείπουν την πολιτεία λόγω του τυφώνα Μάθιου [εικόνες]


Στιγμές αγωνίας ζει το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής ακτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εν αναμονή του τυφώνα Μάθιους.

Η Φλόριντα θυμίζει...
πλέον έρημη πολιτεία αφού εκατομμύρια κάτοικοι φεύγουν με τις οικογένειές τους ενώ τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν πλέον αδειάσει.


Το βράδυ της Πέμπτης, ο τυφώνας Μάθιου θα περάσει από το νότιο μέρος της Φλόριντα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα κινηθεί κατά μήκος της ανατολικής ακτής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εικόνες από την Κούβα και τις Μπαχάμες όπου χτύπησε χθες, είναι ενδεικτικές του τι θα ακολουθήσει ενώ μέχρι στιγμής 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.


Για το λόγο αυτό, η πολιτεία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι πολίτες αφού άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ, και κάλυψαν τα παράθυρα των σπιτιών τους με μεγάλες ξύλινες επιφάνειες, γέμισαν καύσιμα τα αυτοκίνητά τους και έφυγαν από την Φλόριντα.

Η εκκένωση του μεγαλύτερου μέρους της πόλης συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και οι αρχές εικάζουν πως περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν βρίσκονται πλέον στην Φλόριντα.


Οι ουρές στα πρατήρια καυσίμων αλλά και στις κεντρικές εξόδους από την Φλόριντα, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που βιώνουν οι Αμερικανοί τα τελευταία 24ωρα.




Σημειώνεται ότι στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε μία φωτογραφία από δορυφόρο της NASA, στην οποία αποτυπώθηκε το «μάτι» του τυφώνα Μάθιου.




Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs